EM onsdag: 8. plass i mix-lag luftrifle, mulig europarekord – god start i skeet

Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen ble nummer 8 i semifinalen på 10 meter luftrifle mixed team med totalt 416,1 poeng. Dermed verken gull- eller bronsefinale denne gang for duoen som var best av alle 51 lag i den første kvalifiseringsrunden.

Jeanette skjøt 208,6 poeng og Henrik 207,5 poeng på sine 20 skudd på 20 minutter i den andre runden og var 3,4 poeng unna kamp om medaljer.

I gullfinalen tok Frankrike en overraskende klar seier i en duell med Russland. Disse finalene markerer slutten på luftriflekonkurransene i EM, men allerede i morgen er det rifleskyting på 50 meter liggende for begge kjønn.

Jeanette blir Norges beste med luftrifla i dette EM med 5.plass individuelt, 4.plass lag og 8.plass i mixed team. Henrik best av de norske gutta med 6.plass både individuelt og på lag, samt dagens 8.plass i mixed team.

PS! Arrangøren har bekreftet europarekord på Jeanette og Henrik med 632,0 poeng i første runde idag. Vi er nok mer usikker på det fordi Ungarn skjøt bedre under WC New Delhi i mars. Men samtidig vet vi at det er muligheter for at Ungarns poengsum den gang ikke blir godkjent som verken europa- eller verdensrekord. Vi får avvente dette.

Skeet
Mye bra skyting av de norske på skeetbanen i EM i dag. Malin Farsjø startet med 25 treff og etter 22 + 20 treff på de to neste seriene ligger Sannidal-skytteren på delt 20.plass med 67 treff. Med dette er hun bare 3 treff bak de som deler 6.plassen, som gir finaleskyting.

I herreklassen er Jørgen Engen best av våre, med 72 treff (23-24-25) ligger han på delt 10. plass, ett treff fra en mulig finaleplass. Ett treff bak Jørgen ligger Erik Watndal som i dag skjøt 24-24-23, med totalt 71 treff er han på delt 22.plass. Kun en skytter, Eric Delaunay fra Frankrike, har skutt fullt hus.

Resultater fra EM finner dere hos SIUS.