To finaler for Jørn i Serbia

Våre to paraskyttere klare for Tokyo har skutt konkurranser i Serbia denne uken og Jørn Dalen kvalifiserte seg til finale i begge sine to øvelser. Torsdagens 4.plass i R3 ble hans beste resultat.

Jørn Dalen skjøt seg til nok en finale i Grand Prix Novi Sad i Serbia. Lørdag ble han nummer 8 i finalen på R6, 50 meter liggende i klasse SH-1. Det var samme plassering som i kvalifiseringen der han skjøt 615,4 poeng etter seriene 102,3-102,5-103,3-101,3-103,1-102,9. Best av de åtte finalistene på de første 60 skuddene var ustoppelige Anna Normann med hele 626,4 poeng, som er bare to tideler svakere enn verdensrekord.

Jørn Dalen

– Det blir en finale, men jeg er ikke fornøyd med prestasjonen i dag. Jeg sliter med en overbelastning i venstrearma etter svært mye skyting de siste ukene og det preger meg litt. Gleder meg til å komme hjem og reise direkte opp på Olympiatoppen for å få fikset det. I finalen prøver jeg å gire meg litt opp for å få riktig tenningsnivå, men da ble det for høy spenning da jeg skulle skyte, så da har jeg lært det også, sa Jørn Dalen etter skyting.

Heidi nummer 10
På lørdagens 50-meterkonkurranse i SH-2 ble Heidi Sørlie-Rogne nummer ti i R9 med 615,7 poeng etter seriene 102,0-103,1-102,4-103,9-100,9-103,4. Hun var 2,2 poeng fra finalegrensa og kvalifiseringen ble vunnet av serbiske Zdravko Savanovic på utrolige 630,3 poeng. Det er nesten 5 poeng bedre enn verdensrekord. Tre serbere på topp med 630, 625 og 621 viser at særlig denne nasjonen har fått gjort gode forberedelser til det som kommer i Tokyo.

– Jeg skyter ganske bra i dag med mange dype tiere, men jeg har noen enkeltskudd som ødelegger veldig. 8,6 og 9,1 er skuddverdier som drar meg ut av finalekampen, men følelsen er god og mye bedre enn på luftskytingen. Og ålreit poengsum selv om det ikke holdt til en plass blant de beste denne gang, sa Heidi Sørlie-Rogne.

Samtidig med skytingen i Novi Sad fikk de bekreftelsen fra Olympiatoppen om at de begge er klare for Paralympics i Tokyo. Utøverne selv fikk beskjeden om at de var innstilt sent søndag kveld, bare et drøyt døgn før avreise til Novi Sad. Etter noen hektiske uker med vurderingsstevner, NM, PL-uttak og Serbiatur, er Heidi og Jørn tilbake i Norge søndag kveld og skal så både finne roen og starte forberedelser til Paralympics som går av stabelen i månedsskiftet september/oktober.

Finale også på 10 meter
Torsdag ble Jørn Dalen nummer 4 i finalen på R3, 10 meter luftrifle liggende, bare 0,9 poeng fra å kjempe videre om pallplass. I kvalifiseringen skjøt han 632,0 poeng og var nummer 5 i et meget sterkt startfelt. Anna Normann fra Sverige var best med 635,0 poeng. Hun skyter både OL- og PL-øvelser i en god blanding og var for to uker siden oppe på 633,6 på 10m luftrifle i Masters i Danmark, som er bare tideler bak verdensrekorden på denne OL-øvelsen. Det forteller det meste om nivået også i parakonkurransene.

I R5, 10 meter luftrifle liggende SH2 skjøt Heidi Sørlie-Rogne fredag 628,2 poeng og ble nummer 16. Best var hjemmefavoritten Dragan Ristic med hele 640,4 poeng, fulgt av Vasyl Kovachuk med 635,7 poeng og vår svenske venn Phillip Jonsson med 634,9 poeng. Finalegrensa gikk på 632,1 poeng. Til sammenligning har finalegrense i de to World Cuper i 2021 vært 629,9 i Al Ain og 633,3 poeng i Lima i R5.

– Godt og varmt her nede og en del bevegelse i gulvet i skytehallen. Det kan ha påvirket noe for flere skyttere i dag, men Heidi gjør mye bra uansett. Jørn leverer solid skyting og er svært nær en plassplass i finalen, sa Andrea Wick som leder paraskytterne denne gangen.