Jeanette Hegg Duestad i fantastisk OL-finale

Jeanette Hegg Duestad skjøt en fantastisk OL-finale og ble nummer fire på 10 meter luftrifle i Tokyo i natt. Hun endte 0,6 poeng fra å kjempe videre om medaljene. Gratulerer Jeanette med en utrolig prestasjon og et nydelig resultat.

– Jeg fikk gjort det beste jeg kan og er både stolt og fornøyd med 4.plassen min. Både i kvalifisering og finalen holder jeg roen selv om det er vondt, og jeg skyter på mitt aller beste. Det har funka veldig bra på trening i det siste og jeg er imponert over at jeg tar med meg det inn i konkurransen og leverer mitt beste resutat noen gang. Fjerdeplasser i OL er glemt dagen etter, men for meg er dette stort, sa Jeanette etter finale og dopingkontroll lørdag morgen.

Jeanette skjøt faktisk kun tiere i både kvalifisering og finale. 80 skudd med en 10,1 og resten 10,2 eller bedre. Det er en enestående prestasjon av 22-åringen fra Vestfold. I kvalifiseringen var hun suverent best og satte europarekord med 632,9 poeng.

– Jeanette er magisk i dag. Det er nesten ikke til å tro at en så ung skytter fra Norge kan klare dette. Nå kan vi slå fast at vi er i rute til OL i 2024, da tror jeg vi vil bli ganske vanskelig å slå, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Ingen norsk kvinne har skutt bedre i OL noen gang. Anne Grethe Jeppesens 5.plass på 50 meter halvmatch var Norges beste plassering fra tidligere.

– Jeanette er virkelig god i dag. Vi har sett det på trening den siste uka at hun er i kjempeform, men ikke turt å si noe, fordi vi visste ikke hvordan hun ville takle konkurranse. Hun har ikke skutt mot verdens beste på nesten to år, men hun leverer helt fantastisk, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Kinesiske Quian Yang fra Kina ble olympisk mester foran Anastasiia Galashina, ROC og Nina Christen, SUI. Jenny Stene ble nummer 19 i konkurransen med 625,5 poeng i kvalifiseringen.

– Det er nesten ikke til å tro hvor god Jeanette er. Jeg blir rørt og veldig glad på hennes vegne. Selv skyter jeg en jevnt god konkurranse, men får ikke nok dype tiere. Likevel er jeg kanskje litt overrasket selv over hvor god kontroll jeg har, for jeg trodde det skulle trøkke mer under jakka. Dette var en god gjennomkjøring foran 50 meter neste helg, sa Jenny Stene.

– Nå er det fokus på gutta i morgen og jentene skal få hente seg inn og være klare til tirsdagens mixed team og skytingen på 50 meter fredag, sa Espen Berg-Knutsen.