Bare nesten for Erik Watndal i OL

Akk så nære for Erik Watndal, men dessverre blir det ingen OL-finale i skeet for vår veteran i Tokyo. Med en bom på skudd nummer 121 endte han på 14.plass med 121 treff.

– Det er kjipt å ryke ut når man er så nære. Jeg gjør en god konkurranse og 121 treff er et godt resultat. Marginene er små og denne gang var jeg ikke god nok. Så da er det bare å pakke bagen og dra hjem igjen. Jeg gleder meg til å komme hjem til Agnete og guttene nå, sa Erik Watndal.

Før siste runde var han avhengig av feilfri skyting etter å ha skutt 23 treff på mandagens første runde og falt ned på delt 9.plass. Det var også nødvendig at skyttere over ham på lista bommet, og det gjorde mange av dem. Men da Erik selv fikk en bom helt mot slutten av sin skyting, så ble det 121 treff. Med 122 treff ville han ha havnet i shoot-off om finale.

I følge NRKs reporter på arenaen var Erik svært uheldig med vind på det skuddet han ikke traff dua i siste serie. Akkurat da Erik skulle skyte så kom det sterk vind, som ga seg nesten umiddelbart etterpå. Alt i følge reporter Andreas Stabrun Smith, som har fulgt Erik gjennom alle skuddene i OL.

– Den dua kom litt lavt i vinden og var vanskelig å ta når jeg i tillegg hadde litt høye skuldre helt mot slutten av en slik konkurranse, sa Erik Watndal.

Tammaro Cassandro fra Italia og Eric Delauney fra Frankrike vant kvalifiseringen med olympisk rekord på 124 treff, med overraskelsen Eetu Kallioinen fra Finland på tredjeplass med 123 treff. Den dobbelte olympiske mester Vincent Hancock fra USA skjøt 100 av 100, men fikk så bare 22 treff etter bom på siste skudd på siste runde og måtte i shoot-off for å få finale.

Dit gikk også Jesper Hansen fra Danmark, Pacheco fra Peru, Achilleos fra Kypros, Tomecek fra Tsjekkia og Alrashidi fra Kuwait, for å kjempe de tre siste finaleplassene, og det var til slutt Hancock, Alrashidi og Hansen som tok disse plassene.

I selve finalen tok amerikanske Hancock så styringen, og tok både gullmedalje og ny olympisk rekord med 59 treff. Sølvmedaljen gikk til danske Jesper Hansen og bronsemedaljen til kuwaitiske Abdullah Alrashidi.