Klart for 50 meter helmatch i OL

Natt til lørdag skyter Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad 50 meter helmatch i OL, mens Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen er i ilden natt til mandag.

– Jeg forventer en morsom og spennende konkurranse på lørdag og gleder meg til å få en god gjennomføring. Jeg har fått flere gode treninger etter at vi ble ferdig på 10 meter og har jobbet godt i alle de tre stillingene. Det er gøy å skyte på banen her i Tokyo, sier Jenny Stene.

Hennes lagkamerat Jeanette Hegg Duestad holder også fokus før konkurransene i helmatch:

– Jeg har som mål å fortsette jobben jeg har lagt ned så langt. Klare å nullstille når det koker som mest og deretter fokusere på mine tekniske oppgaver. Om jeg kan gå ut av standplass også på 50 meter med denne oppgaven gjennomført skal jeg være godt fornøyd.

Klar for å gi alt
Også riflegutta gleder seg til konkurranser på helmatch, som braker i gang natt til mandag:

– Forventningene til helmatchen er at jeg skal ha det gøy å gjøre det jeg har trent på. Jeg vil klare å gjennomføre hvert enkelt skudd så godt som mulig, og så får jeg se hvor langt det holder. Vi følger ett treningsopplegg til punkt å prikke uansett hvordan ting går. Vi gutta fikk en fridag onsdag, men tilbake på skytebanen for 50-metertrening nå, sier Henrik Larsen.

Hans lagkamerat Jon-Herman Hegg er klar for å gi alt:

– Planen for helmatchen er å gi alt, jobbe med arbeidsoppgaver og holde hodet så kaldt som mulig. Det er fortsatt gøy å være her i leiren og vi blir stadig mer vante til å takle varmen. Jeg gleder meg til siste øvelse på mandag, forteller Jon-Herman.

Mye vind og varme på standplass
Landslagstrener for rifle Espen Berg-Knutsen spår at mye vind og varme kan skape utfordringer, men sier utøverne og støtteapparatet stiller forberedt:

– Det er mye vind som er vanskelig å lese, og dette kan bli en utfordring. Heldigvis gjør den ikke altfor stort utslag ettersom første ti meter av skytebanen er under tak. Det er varmt og vi blir fort svette. Nå er standplassen åpen og det er like varmt inne som ute. Det betyr at jakkene blir mykere enn vanlig, pulsen blir kraftigere i varmen og vi tappes raskere for energi. Men vi gjør det vi kan med kjøling med is og håndkle. Utover dette er oppholdet bra og vi har fått gjort alt av treninger og forberedelser helt etter planen.

NSFs sportssjef Tor Idar Aune er fornøyd med OL så langt – spesielt med tanke på at de norske utøverne denne gangen ikke har konkrete resultatmål:

– Vi har hatt et veldig godt OL så langt. Norsk skytter som vinner kvalifisering på 10 meter luftrifle med europarekord, var på forhånd en helt utenkelig start på OL. Og skytterne har fulgt opp godt også de neste dagene. Nå går vi inn i de to siste OL-øvelsene med en god følelse, og har fortsatt ingen resultatmål i laget eller krav til utøverne, utover å alltid trene, forberede seg og gjennomføre konkurranser så godt som mulig. Det blir spennende å se hva det kan føre til på helmatchene, avslutter Aune.