Fjerdeplass til Jon-Hermann Hegg på helmatch i OL

Vi gratulerer Jon-Hermann Hegg med 4.plass i OL på 50 meter helmatch. En helt utrolig prestasjon av en så ung skytter internasjonalt.

I finalen lå han hele tiden og kjempet om medalje, men endte til slutt 0,7 poeng fra videre medaljekamp. Kinesiske Zhang vant gullet med verdensrekord 466,0 poeng, foran Kamenskyi fra den russiske olympiske komite og Sebic fra Serbia.

Fantastiske Jon-Hermann Hegg ble klar for OL-finalen etter å ha blitt nummer tre i kvalifiseringen der han skjøt 1181 poeng etter seriene 395-397-389.

I sine to internasjonale konkurranser etter at han nådde senioralder har dermed Jon-Hermann blitt europamester i den ene og blitt nummer fire i OL i den andre. Han har dermed bevist at han uten tvil er en internasjonal toppskytter.

Til finale trodde vi også lenge at Henrik Larsen ville gå. Han åpnet med 398-400 til 798 poeng etter to stillinger. Det er det drøyeste vi noen gang har sett i en internasjonal konkurranse. Og han åpnet også med 98 på den første ståserien før det ble vanskelig for Henrik.

Først kom en 94-serie med en 8ér på det siste skuddet. Så hentet han seg inn mesterlig før det plutselig kom en 7ér på skudd nummer 109. Det var et varsko foran siste serie der han kun skjøt en tier og fikk 89 poeng til 1175 poeng. Dermed ble han nummer ni, bare ett fattig poeng fra finale.

– Plutselig føles det å skyte 10ére som det vanskeligste i verden. Jeg følte meg helt tom fysisk og mentalt og fikk skjelven rett og slett. Jeg skyter 798 på mine første 80 skudd og føler alt er greit, men det var ikke krefter igjen til å fullføre. Jeg får ta med meg det som er bra og gyve løs på tre nye år med satsing, for jeg kan ikke gi meg nå, sa Henrik Larsen.

Dette var siste norske skyteøvelse i OL og våre beste resultater ble tre fjerdeplasser. Vi har vært 0,6 – 0,6 – 0,7 poeng fra medaljekamp. Sånn er livet. Og det gir håp om gode år framover.

Tusen takk til Jenny, Jeanette, Erik, Henrik og Jon-Hermann for flott underholdning gjennom OL. Det har vært en opplevelse for oss hjemme også. Vi er stolte over dere!