Nye norgesmestere for 2021 kåret i Compak Sporting og OL-trap

Det ble kåret flere nye norgesmestere i lerdue i helga, da NM Compak Sporting ble arrangert i Sokna og NM OL-trap ble arrangert på Løvenskioldbanen.

(Foto fra venstre: Magne Gusland, Tom Nalum og Martin Røsrud Graven)

NM Compak Sporting:
Sokna Leirdueklubb ønsket velkommen til NM i Fitasc Compak Sporting på Trampen skytebane til Sokna JFF og fristet til deltakelse med fine premier både til dem som gjorde det best og uttrekningspremier til dem som deltok.

Blant rundt 192 deltakere – som er deltakerrekord for fjerde året på rad – var det uten tvil skytterne fra Brunlanes Sportsskyttere som tok storeslem med sin imponerende innsats. Både gull, sølv og bronse i herreklassen gikk til denne klubben, ledet an av ny norgesmester Tom Nalum som tok gull med sammenlagt 145 treff. Nalum fortsetter dermed sin imponerende innsats som lerdueskytter der han i over 30 år nå har sanket 10 NM-gull i NSF-regi i ulike lerdueøvelser og mottatt kongepokal fra både NSF og NJFF. Klubbkamerat Magne Gusland tok sølv med 143 treff, og Martin Røsrud Graven kapret bronsemedaljen med 141 treff.

Med slike resultater tok Brunlanes Sportsskyttere også gullet i lagkonkurransen, etterfulgt av sølv til Kroken JFF som bestod av laget Nicolai Ynnesdal, Terje Gravklev og Ole Morten Aakre. Bronsemedaljen gikk til laget fra Team Hagleskyting som bestod av Bent Haga Johannesen, Nicolai Wagner og Magnus Darbo.

Tonje Fuglås Kvendbø fra Åmot J.F.F ble norgesmester blant kvinnene med 131 treff, fire treff bedre enn sølvmedaljist Veronica Lilleødegård fra Brunlanes Sportsskyttere som hadde 127 treff. Jane Ludvigsen fra Ski J.F.F. tok bronse med 123 treff.

Blant juniorene tok Nicolai Ynnesdal fra Kroken J.F.F. gull med 139 treff, kun ett treff bedre enn Nicolai Wagner fra Team Hagleskyting som tok sølv med 138 treff. Ole Magnus Loe fra Nidaros S.K. tok bronse med 128 treff.

I ungdomsklassen ble det ikke delt ut medaljer, men best av skytterne i denne klassen var Oscar Bratlie fra Team Hagleskyting med 124 treff, nest best var Henning Solem fra Siljan Sportsskyttere med 132 treff og tredje best var Tore Skjønhaug fra Rakkestad og Degernes J.F.F med 130 treff.

Tommy Fjelde fra Team Sørvest gjorde det best blant veteranskytterne med 139 poeng. Sølvmedaljen gikk til Henning Solem fra Siljan Sportsskyttere med 132 treff og bronsen ble kapret av Tore Skjønhaug fra Rakkestad og Degernes J.F.F. med 130 treff.

NM OL-trap:
Nittedal og Hakadal S.J.F.F i samarbeid med Oslo Trap og Skeetklubb arrangerte NM i OL-trap på Løvenskiold skytesenter i Bærum.

Norgesmester i OL-trap blant herrene ble Jan Øivind Johansen fra Romerike S.S.K., med imponerende 44 treff i finalen – på linje med Tore Brovolds norgesrekord fra 2019 – etter å ha skutt 117 treff innledende. Han vant dermed duellen med Ivar Støen fra Oslo skeet- og trapklubb som tok sølv med 42 treff i finalen, etter 115 treff innledende. Bronsemedaljist og utøver på treningsgruppen til Skytterlandslaget Espen Unneland skjøt desidert best innledende, med hele 121 treff – kun ett treff unna Thomas Nilsen sin norgesrekord fra 2007 – men måtte til slutt se seg slått av Johansen og Støen i finalen.

Blant kvinnene var det kun to deltagere, der Rachelle Wolff fra Indre Østfold Sp.Sk. vant finalen mot klubbkamerat Eva Kristin Bjørkmann. I den innledende skytingen hadde Wolff 111 treff, tangering av Izabela Prestegårds norgesrekord fra 2018, mens Bjørkmann skjøt 90 treff.

Eneste junior tilstede var Sjur Anders Sandvig fra Råde J.F.F. som skjøt 90 treff innledende.

Tom Realf Jensen var veteranen som skjøt best, med 113 treff – en tangering av hans egen norgesrekord fra 2018, etterfulgt av Jørn Simenstad fra Oslo skeet- og trapklubb på andreplass som skjøt 112 treff. Jan Terp fra Nittedal og Hakadal S.J.F.F tok tredjeplass med 110 treff.

I lagskytingen tok Bergen L.K., bestående av Espen Unneland, Jan Egil Rosvoll og Viktor Sager gullmedalje, etterfulgt av Ivar Støen, Jørn Simenstad og Ådne Syvertsen som tok lagsølv for Oslo skeet og trapklubb. Lagbronsen gikk til Indre Østfold Sp.Sk. bestående av Morten Bergersen, Rachelle Wolff og Magne Østby.

NSF gratulerer alle nye norgesmestere og retter en stor takk til arrangørene for vel gjennomførte NM!

Fullstendige resultatlister fra både NM Compak Sporting og NM OL-trap finner du på lerdue.net her:

(Denne artikkelen vil også bli oppdatert med flere foto fra NM OL-trap.)