Utøvere og assistenter har landet i Tokyo for Paralympics

En flott kvartett med utøvere og assistenter har nå landet i Tokyo og er klar for å representere Skytterlandslaget på 10 og 50 meter rifleskyting i Paralympics.

Det er ni dager igjen til både Heidi Sørlie-Rogne og Jørn Dalen skal i ilden første gang og tida fram dit skal benyttes til akklimatisering, døgntilpassing, trening og forberedelser.

Heidi assisteres av Aleksander Teisrud, og Andrea Wick er leder for vår lille gruppe av utøvere i årets PL.

Første øvelser for våre to utøvere er altså onsdag 01.09. Da skyter de begge 10 meter luftrifle liggende, men i hver sin klasse. Jørn skyter R3 i klassen SH1, mens Heidi skyter R5 i klassen SH2. Lørdag 04.09 konkurrerer så Heidi i R9, som er 50 meter liggende SH2, mens Jørn skyter dagen etter R6, som er tilsvarende øvelse i SH1.

Norske utøvere og assistenter er på plass i Tokyo for Paralympics. Øverst fra venstre: Aleksander Teisrud, Andrea Wick, Heidi Sørlie-Rogne og Jørn Dalen.

Opprinnelig plan var at Sina Busk skulle være vår leder i PL i Tokyo. Hun har vikariert et drøyt år for landslagstrener Malin Westerheim, som har hatt barselpermisjon. Men koronapandemien har gjort at Sina faktisk aldri har kommet seg ut med norske utøvere slik planen var. Dermed ble prosjektleder for UNG, Andrea Wick satt inn som PL-leder, da hun har vært leder for Heidi og Jørn ved de to siste anledningene internasjonalt. Dette er gjort i enighet med utøverne for å finne beste løsning.

Vi vet at våre utøvere har fått trent og forberedt seg godt til Paralympics i Tokyo, og vi håper de får muligheten til å vise seg fram på sitt aller beste når konkurransene starter neste uke.

Vi vil gi all mulig info på våre facebooksider og vår temaside for Paralympics både før, under og etter konkurranser, etter modell fra OL tidligere i sommer. Følg med, dette blir gøy!