Heidi og Jørn er klare for aksjon i Paralympics

Denne flotte duoen skal endelig i aksjon i Paralympics. Klokken 02:30 natt til onsdag norsk tid er Jørn Dalen klar på standplass for kvalifisering R3 10 meter luftrifle SH1, mens Heidi Sørlie-Rogne skyter R5 10 meter luftrifle SH2 klokken 04:30.

Fra Tokyo meldes om litt regn nå på kvelden før utøverne legger seg, men forberedelsene har stort sett vært preget av sterk varme. Alt av trening og tilpasning har gått veldig bra og både Heidi og Jørn ser ut til å trives både på og utenfor skytebanen i Tokyo.

Begge utøverne er i utgangspunktet sterkest på 50 meter, men kan hevde seg internasjonalt også på nattens øvelser. Her møter de verdens beste paraskyttere og åtte av dem kvalifiserer seg til nattens finaler. De skytes henholdsvis 04:30 og 06:45.

Ingen dekning på NRK radio gjennom kvalifiseringene denne gangen, men finalene sendes på TV i NRK. Du kan ellers følge konkurransen på LIVE resultatoppdatering på arrangørens offisielle sider.

Begge utøvere skal gjennom 60 skudd i kvalifiseringen og inntil 24 skudd i eventuelle finaler. Programmet er likt det vi husker fra OL tidligere i sommer på 10 meter luftrifle, men her skyter kvinner og menn i samme klasse.

I Jørns klasse R3 må vi regne Iryna Shchetnik fra Ukraina, Matt Skelhon fra Storbritannia og regjerende paralympisk mester Veronika Vadovicova fra Slovakia som de store favorittene. Det er 47 deltagere fra 26 nasjoner med i konkurransen, 31 menn og 16 kvinner. Vi forventer finalegrense rundt 633 poeng.

I R5 skal Heidi konkurrere med 37 andre skyttere, 26 menn og 11 kvinner fra 27 nasjoner. Finalegrense forventes å ende rundt 635 poeng. Største favoritter er Andrea Liverani fra Italia, Jiseok Lee fra Sør-Korea, regjerende mester Vasyl Kovalchuk fra Ukraina og Dragan Ristic fra Serbia.

– Begge våre utøvere har trent og forberedt seg veldig godt. Nå gjenstår gjennomføringen og jeg håper de får tatt ut det de er gode for. Mer kan de ikke gjøre. Nattens skyting blir uansett en god opplading til 50 meterkonkurransene til helga, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Vi vil gi all mulig info på våre facebooksider og vår temaside for Paralympics både før, under og etter konkurranser, etter modell fra OL tidligere i sommer. Følg med, dette blir gøy!