Sensasjonelt høyt nivå under Paralympics

Lørdag ble det første gang SH2-skytterne konkurrerte i 50 meter liggende i Paralympics. Dette var hovedøvelsen i PL for både Heidi Sørlie-Rogne og Jørn Dalen, men det ble dessverre ingen finaleplasser for Norge.

Heidi Sørlie-Rogne

Heidi Sørlie-Rogne skjøt helt opp mot sin norske rekord, men var dessverre sjanseløs på finaleplass i R9 i Paralympics i morgentimene lørdag. Med 616,7 poeng ble hun nummer 22 i en konkurranse med et sensasjonelt nivå.

Seriene 99,7-103,1-103,5-104,4-104,7-101,3 forteller mye om Heidis leveranse lørdag. Første 10 og siste 5 ødelegger hennes muligheter til å gå videre, men som en fattig trøst er alt mellom dette meget sterk skyting med snitt over finalenivå. Finalegrensa gikk på utrolige 622,7 poeng, som er 4,4 poeng høyere enn vi noen gang har sett i WC og VM.

Samtidig skjøt Dragan Ristic fra Serbia 631,3 poeng, som er nesten 6 poeng over verdensrekord og Vasyl Kovalchuk fra Ukraina ble nummer to i kvalifiseringen med 628,6 poeng. Fantastiske poengsummer i tidenes konkurranse på R9.

Dessverre ble det heller ingen finale for Jørn Dalen i R6, 50 meter liggende SH1 i Paralympics. I lørdagens kvalifisering ble han også nummer 22.

Jørn Dalen

Jørn skjøt bare bedre og bedre og endte på 613,4 poeng etter seriene 100,6-101,8-10,9-102,5-102,6-104,0. Til slutt manglet nøyaktig fire poeng for å nå finale. Finalegrensen gikk altså på 617,4 poeng, som er omtrent likt med snittet av de siste store internasjonale konkurranser.

Vinneren av R3, Natascha Hiltrop fra Tyskland satte verdensrekord i kvalifiseringen på R6 med 627,7 poeng, som er 1,1 poeng bedre enn den gamle rekorden. Hun var hele 6,9 poeng bedre enn Cedric Fevre på andreplass. Det var 48 deltakere i konkurransen.

Dermed avsluttet Jørn Dalen en fem år lang olympisk og paralympisk satsing som siste norske skytter på standplass i Tokyo. Vi er utrolig stolte av alle våre utøvere, som har levert en imponerende innsats i verdensklasse gjennom hele OL- og PL-sommeren i Tokyo!

Les alt om de norske utøverne i OL i Tokyo her og alt om PL i Tokyo her!