Norge klar for Para-VM Lerdue

Norges Skytterforbund har sendt fire representanter til Para-VM i lerdueskyting i Italia for å kunne utvikle sporten her hjemme i årene framover.

– Vi må lære mer om både klassifisering, utstyr, konkurransegjennomføring og hva som vektlegges i andre nasjoner. Og vi må treffe folk og bli kjent med hvilket miljø dette er og forstå denne delen av skyttersporten best mulig, sier integreringskonsulent Gyda Winther.

Coach Arne Hjelmeseter og paraskytter Leif Arild Fjellheim er på plass i Italia.

Sammen med klassifisør Julia Solum Øren, utøver Leif Arild Fjellheim og coach Arne Hjelmeseter er Gyda nå på plass i Lonato i Italia. Leif Arild skyter sine første 75 skudd i trapkonkurransen i morgen fredag, før det avsluttes lørdag med 50 skudd og finale for de seks beste i kvalifiseringen.

– Det er viktig for oss å utnytte hvert sekund her nede. Leif Arild deltar i konkurransen for å lære mest mulig av dette. Arne gjør det samme som coach og Julia har fått muligheten til å delta og observere på så mange klassifiseringer som hun rekker over og har allerede fått uvurderlig kunnskap om hvordan dette kan gjøres her hjemme, sier Gyda Winter.

Norges Skytterforbund har siden 2020 arbeidet med utvikling av paratrap her hjemme. Målet er å skape et så godt tilbud her hjemme at vi kan få opp en bredde av paraskyttere med interesse for å utvikle seg som trapskyttere. På sikt vil dette også kunne føre til en toppidrettssatsing innenfor denne grenen, lik det som allerede eksisterer på rifle og pistol i Skytterlandslaget.

– Tilbudet som Gyda og hennes team er i ferd med å skape vil bli et løft for hele forbundet. Særlig mener jeg dette er et godt tilbud for funksjonshemmede ungdommer med interesse for hagleskyting. Bredde avler topp og motsatt, så her er plass til alle uansett ambisjoner og jeg håper turen til Italia gir oss nok kunnskap til å virkelig skape en god satsing på paratrap, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Leif Arild stiller i klassen Mixed Trap Seated SG-S, og konkurransen starter kl 0900 24. september med de første 75 skuddene, og de siste 50 duene skytes inklusive finale skytes 25. september. Konkurransen kan følges på Sius Results.