Landslagsskyttere introduserte skoleelever til luftgeværskyting

Martin Nesvik Voss fra Skytterlandslaget UNG RIFLE og Tonje Engevik fra Skytterlandslaget UNG+ tok seg av de 40-50 skoleelevene som kom for å prøve luftgeværskyting i Alfhallen i Ullensaker i høstferieuken. Ja, noen foreldre og besteforeldre fikk også prøve seg!
Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

Foto over: De unge landslagsskytterne Martin Nesvik Voss og Tonje Engevik koste seg som barneinstruktører i høstferien.

Dette er et opplegg som Kisen Miniatyrskytterlag og Ullensaker kommune har tilbudt i skoleferiene de siste åtte årene. Også andre kulturorganisasjoner i kommunen har tilsvarende introduksjonsopplegg. Kommunen betaler organisasjonene for å lage dette opplegget, slik at skoleelevene som ikke reiser bort i ferien får et godt tilbud om aktivitet.

– Vi lar våre instruktører få hele bidraget fra kommunen. De unge landslagsskytterne bruker mye tid og penger på å bli gode skyttere, så disse pengene kommer godt med. De synes også det er både gøy og utviklende å bruke sine erfaringer og kunnskaper som instruktører for barna, sier lederen i Kisen MSL, Bergsvein Bårdstu. Han slår fast at tiltaket er en god markedsføring av både klubben og sporten, og har et håp om at det også fører til rekruttering av noen nye medlemmer!