Årets siste NM i leirdue ble NM FITASC Sporting 2021 på Sokna

En dedikert gruppe mennesker slo seg sammen og fikk stablet på bena NM FITASC Sporting i år. Sokna Jeger og Fiskerforening lånte ut sitt flotte anlegg og ved hjelp av noen dyktige mennesker i sporting miljøet, så ble det satt en flott og utfordrende løype for de vel 100 skytterne som tok turen til Sokna i helgen. Tusen takk til gjengen som virkelig har stått på for at dette kunne bli gjennomført!
Tekst og foto: Ann Jeanette Brevik

Det ble 100 godt varierte duer i både oransje, gul og hvitt i variable størrelser som man fikk brynt seg på og norgesmesteren klarte hele 95 av 100 treff!

Det ble i det hele tatt imponerende skyting av mange i helgen, og tror alle sammen har hatt en super helg og kost seg – det var også flere som byttet ut jakta i helgen for heller å jakte på noen leirduer i stedet!

Når NM ble så sent ut i oktober, så kunne man vel heller ikke vært mer heldig med været. Det var strålende sol og blå himmel begge dagene, begge dagene startet med minusgrader, men sola varmet godt utover dagen. Det var knall stemning på banen og Håvard Rustad sørget for velsmakende lapskaus til folket!

Norgesmesteren i Åpen klasse ble Svein-Martin Tyreng fra Frogn J.F.F. Etter omskyting tok Magne Gusland fra Brunlanes S.S. sølvet foran Nicolai Wagner fra Team Hagleskyting som endte opp med bronsen.

NM FITASC 2021: Åpen klasse.

Nicolai Wagner tok også gullet i Juniorklassen med et poeng foran Nicolai Ynnesdal fra Kroken J.F.F. som fikk sølvet. Bronsemedaljen gikk til lillebror Isac Ynnesdal fra Kroken J.F.F.

NM FITASC 2021: Junior

Veronica Lilleødegård fra Brunlanes S.S. var den mest skuddsikre skytteren blant damene i år og tok gullet med seg hjem. Åshild Camilla Nordli fra Åmot J.F.F måtte ut i omskyting mot Malene Nygaard fra Kroken J.F.F, der tok Malene to duer mer enn Åshild og fikk sølvet, og da ble det bronse på Åshild i år.

NM FITASC 2021: Kvinner

Blant veteranene ble det veldig jevnt i toppen, det skilte kun en due mellom hver av medaljørene. Gullet gikk til Tore Skjønhaug fra Rakkestad og Degernes J.F.F, sølvet gikk til Tommy Fjelde fra Team Sørvest og bronsen gikk til Geir Ståle Vie fra Førde J.F.L. (Geir Ståle måtte reise før medaljeseremonien, for å komme seg helt hjem før tunnelen på hjemvien stengte).

NM FITASC 2021: Veteraner

I lagskytingen så var det spesielt et lag som utmerket seg og det var Brunlanes S.S. med Magne Gusland, Martin Røsrud Graven og Kenneth Lilleødeård som tok gullet. Sølv og bronseplassen skilte kun ett poeng. Der var Team Hagleskyting med Nicolai Wagner, Bjørn-Erik Hildonen og Bent Haga Johannessen ett poeng bedre enn Glåmdal L.S. 1 med Trond Arne Grinder, Knut Andre Holøien og Roar Olsen som tok bronse.

NM FITASC 2021: Lagskyting

Tusen takk til alle sammen, så sees vi igjen neste sesong!

Fotogalleri: