Landskamp Bane pistol 2021 helgen 29.–31. oktober

Landskamp Bane pistol pleier å bli gjennomført hvert år mellom Norge og Sverige, der vi bytter på å arrangere det i Norge og i Sverige. Men på grunn av pandemien blir gjennomføringen av landskampen litt annerledes i år.
Tekst: Ann Jeanette Brevik

I 2019 arrangerte vi Landskampen i Haugesund på idrettsanlegget “Kuleisen” hos Haugesund Pistolklubb. På grunn av pandemien ble det aldri noen Landskamp i Sverige i 2020. Den ble skjøvet til 2021, men da pandemien dro ut i tid ble det ikke som planlagt da heller.

I samsvar med den ansvarlige i pistolseksjonen hos Svenska Skyttesportförbundet har vi imidlertid kommet frem til en løsning der svenskene skyter i Sverige og vi nordmenn skyter i Norge, og i vårt tilfelle bruker vi også denne gangen “Kuleisen” i Haugesund.

Vi prøvde så godt det lot seg gjøre å samkjøre dette, men det var enklere sagt enn gjort. Derfor har vi endt opp med å skyte på hver vår helg for å få gjennomført konkurransen.

Begge nasjonene var enig om at det var viktig å få gjennomført denne landskampen, selv om det ble under unormale omstendigheter i år.

Så får vi heller satse på å komme i normal gjenge igjen til neste år!

Grunnlag for uttaket til landskampen under er at vi skal bruke skyttere som er «up & coming» for vi konkurrerer på breddenivå. Vårt ønske er å gi skyttere som er på vei opp en smak på det å skyte seg oppover på resultatene og satsning videre opp på elitenivå.

Deltakerne til landskampen er som følger:

Herrer:
Jan Arild Myrhaug
Roar Haugan
Odd Harald Pedersen

Damer:
Britt Elena Wollan
Reidun Ann Støle
Mariell Olsen Vestnes

Junior herrer:
Sondre Risan Haltvik
Even Lien Akre
Daniel Olaussen

Junior damer:
Vilde Erga Sunde
Johanne Nilsen
Elida Elisabet Schmidt

Det skal konkurreres i:
Kvinner og Junior kvinner: luftpistol og sportspistol
Herrer: luftpistol og silhuettpistol.
Junior herrer: luftpistol og sportspistol
Luft mix lag – Både senior og junior

Etter endt skyting vil resultatene slås sammen med de svenske resultatene for å kåre vinnerne i de forskjellige klassene.