Hegg og Duestad deltar i President’s Cup

Årets World Cup-sesong avsluttes med «President’s Cup». Denne cupen erstatter World Cup-finalen som tidligere ble arrangert hver høst. Det er de 12 best rangerte skytterne i de ulike olympiske øvelsene som er kvalifisert til å delta i President’s Cup.

President’s Cup Rifle og Pistol arrangeres i Wroclaw i Polen fra 4.–9. november. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg er begge blant de 12 best rangerte skytterne i verden og er dermed kvalifisert til å delta. Jeanette er kvalifisert i øvelsene 10m luftrifle og 50m matchskyting. Jon-Hermann for 50m matchskyting. I tillegg skal det skytes Mixed Team i både 10m luftrifle og 50m halvmatch, og her trekkes lagene blant øvrige kvalifiserte skyttere. Trekkingen skjer 4. november.

Kvalifiserte utøvere:

Følgende skyttere er kvalifisert for Presidents Cup Rifle:

10m Air Rifle Men 10m Air Rifle Women 50m Rifle 3 Positions
Men
50m Rifle 3 Positions Women
1.SHANER William, USA 1.TUCKER Mary Carolynn, USA 1.KAMENSKIY Sergey, Russian Federation 1.CHRISTEN Nina, Switzerland
2.PENI Istvan, Hungary 2.CHRISTEN Nina, Switzerland 2.KULISH Serhiy, Ukraine 2.ZYKOVA Yulia, Russian Federation
3.KOZENIESKY Lucas, USA 3.YANG Qian, People’s Republic of China 3.ZHANG Changhong, People’s Republic of China 3.KARIMOVA Yulia, Russian Federation
4.MASLENNIKOV Vladimir, Russian Federation 4.GALASHINA Anastasiia, Russian Federation 4.TOMAR Aishwary Pratap Singh, India 4.DVORSAK Ziva, Slovenia
5.RICHTER Sergey, Israel 5.DVORSAK Ziva, Slovenia 5.SEBIC Milenko, Serbia 5.MADDALENA Sagen, USA
6.SHENG Lihao, People’s Republic of China 6.ILIE Laura-Georgeta, Romania 6.PENI Istvan, Hungary 6.DUESTAD Jeanette Hegg, Norway
7.JANY Patrik, Slovakia 7.CECCARELLO Sofia, Italy 7.HEGG Jon-Hermann, Norway 7.TUCKER Mary Carolynn, USA
8.AKGUN Omer, Turkey 8.WEISZ Alison Marie, USA 8.GORSA Petar, Croatia 8.STANKIEWICZ Aneta, Poland
9.YANG Haoran, People’s Republic of China 9.MESZAROS Eszter, Hungary 9.JANY Patrik, Slovakia 9.PEJCIC Snjezana, Croatia
10.GORSA Petar, Croatia 10.MULLER Oceanne, France 10.MARICIC Miran, Croatia 10.BEER Jolyn, Germany
11.MARICIC Miran, Croatia 11.DUESTAD Jeanette Hegg, Norway 11.SHCHERBATSEVICH Yury, Belarus 11.CECCARELLO Sofia, Italy
12.KAMENSKIY Sergey, Russian Federation 12.KARIMOVA Yulia, Russian Federation 12.OLSEN Steffen, Denmark 12.MOUDGIL Anjum, India

Øvelsesformat

Det skal skytes et «eksperimentelt» program under President’s Cup. I de individuelle luftøvelsene skytes kvalifiseringen i henhold til eksisterende program. De 8 beste utøverne går deretter videre til semifinale. I semifinalen deles skytterne i to grupper med 4 utøvere. Gruppe 1 – plassene 1., 3., 5. og 7. plass etter kvalifiseringen. Gruppe 2 – plassene 2., 4., 6. og 8. plass etter kvalifiseringen. De fire skytterne i hver gruppe starter på «0» og skyter 5 enkeltskudd. Hvert skudd kan gi utøver 4 poeng (det beste resultatet), 3 poeng (andre beste resultat), 2 poeng (tredje beste resultat) eller 1 poeng (laveste resultat). Lik poengsum gir samme antall poeng. Etter 5 enkeltskudd er utøveren med lavest poengsum eliminert. Dersom lik poengsum, blir det shoot-off. De tre gjenstående utøverne fortsetter med fem nye enkeltskudd der utøver med laveste poengsum blir eliminert. De to utøverne med høyest poengsum etter 10 skudd i gruppe 1 og gruppe 2 går videre til finalen.

Finalen gjennomføres på samme måte som semifinalen. Skytterne starter med 0 poeng. To serier med fem enkeltskudd der det elimineres en utøver etter hver 5 skuddserie. Når det gjenstår to skyttere, så skal det skytes en ny serie med 5 enkeltskudd. Beste skudd gir 2 poeng, dårligste skudd gir 0 poeng. Dersom lik skuddverdi vil skytterne få 1 poeng hver. Utøveren med høyeste poengsum etter 15 skudd vinner finalen. Dersom det er poenglikhet, blir det shoot-off.

På 50m skytes det i den individuelle konkurransen en halvmatch. Konkurransen starter med at 12 utøvere skyter en halvmatch i løpet 1,5 time. De 10 beste går videre til fase 2. Her starter utøverne starter på 0, og det gjennomføres en ny halvmatch der de to skytterne med lavest poengsum elimineres. De 8 beste skytterne går videre til finale som gjennomføres etter eksisterende finaleprogram.

I 10m luftrifle Mixed Team blir det trekking av lag blant de 12 kvalifiserte utøverne, uavhengig av nasjonalitet. Kvalifiseringen gjennomføres etter eksisterende regler for steg 1. De 8 beste lagene går videre til semifinale. Semifinalen gjennomføres etter samme mal som for den individuelle luftøvelsen. Lagene som blir nummer 2 i semifinalegruppene får begge bronse. Vinnerlaget i hver semifinalegruppe går videre til gullfinale. Denne finalen gjennomføres etter eksisterende regler for mixed team. Det vinnende laget må få 16 poeng. Vi har ikke mottatt programmet for 50m mixed team, men oppdaterer så snart vi har mottatt informasjon om programmet.

Program for «norske øvelser»:

 • 4. november fra kl 15:15: Kvalifisering 10m Air Rifle Mixed team
 • 5. november fra kl 11:00: Kvalifisering 10m Air Rifle Women
 • 5. november fra kl 1700: Semifinale 10m Air Rifle Mixed team
 • 5. november kl 18:15: Finale 10m Air Rifle Mixed team
 • 6. november fra kl 10:30: Semifinale 10m Air Rifle Women
 • 6. november fra kl 11:45: Finale 10m Air Rifle Women
 • 7. november fra kl 12:30: Kvalifisering 50m 3 Positions Men
 • 7. november fra kl 14:45: Kvalifisering 50m 3 Positions Women
 • 8. november fra kl 16:45: Kvalifisering 50m 3 Positions Mixed Team
 • 9. november kl 14:00: Finale 50m 3 Positions Men
 • 9. november kl 15:15: Finale 50m 3 Positions Women
 • 9. november kl 17:15: Finale 50m 3 Positions Mixed Team

Resultater og livestreaming:
Alle semifinaler og finaler blir livestreamet via ISSF. Programmet for livestreamingen finner du på ISSFs nettsider:

Resultater legges også ut fortløpende på ISSFs nettsider:

President’s Cup for Trap/Skeet:
I oktober ble Presidents Cup Trap og Skeet gjennomført i Larnaca på Kypros. Ingen av de norske utøverne var kvalifisert for denne cupen, men resultater, bilder og videoer fra Presidents Cup Trap og Skeet finner du på ISSFs nettsider her.