Her er klubben der alle sier hei

Vår klubbutvikler Wenche Horten reiser land og strand rundt for å besøke klubber og har nå i november blant annet besøkt Hafrsfjord Pistolklubb i Rogaland, en klubb der det sosiale er viktig og alle blir møtt med et hei når de tar turen innom.
Tekst og foto: Wenche Horten

Endelig fikk jeg tatt turen vestover til Hafrsfjord Pistolklubb. Det har stått på planen lenge men koronaen har satt sine stoppere.

Jeg blir møtt av en varm velkomst, latter og humor utenfor “Hula” – et demobilisert bomberom som er bygd om til skytebane – i Bjergsted. Da jeg kommer inn så blir jeg møtt av en himmelsk lukt av vafler og blide fjes (vaflene var veldig gode og får terningkast 6 av meg!).

Etterpå får jeg en omvisning på banen som har 6 standplasser og et veldig trivelig oppholdsrom med kjøkkenkrok.

Her er møblene spesiallaget med fine benker inn mot veggen og langbord. Her skal ingen sitte med ryggen til hverandre alle blir møtt av et hei og alle skal ses og inkluderes.

Hafrsfjord Pistolklubb har noe over 500 medlemmer, men ikke så mange som møter på trening. Slik det er i de fleste andre klubber også.

Men, de som møtes for å skyte har det veldig sosialt. Det hender til og med at det ikke blir skutt noen skudd heller for de har det så trivelig og sosialt at kvelden forsvinner i gode historier og en liten porsjon skrøner.

Det å være medlem i en skytterklubb er og bør være mye mer enn å bare møte opp å skyte. Det å få tilhørighet til klubben og ha et sted å møtes for å prate om felles interesser og møte likesinnede er så viktig.

Både de som ønsker å satse og de som ikke tar det så høytidelig bør kunne føle en tilhørighet i klubben og ta del i den sosiale biten, vel og merke om de selv ønsker det så klart.

Hafrsfjord har organisert trening tre dager i uka. Utenom det har medlemmer med egne våpen tilgang utenfor normal treningstid. Her kan det da faktisk trenes 165 timer i uka om en vil!

Det kjøres kontinuerlig sikkerhetskurs og grunnkurs i pistolskyting hvor nytt kurs starter hver fjerde uke med inntil seks deltakere (begrenset av antall standplasser) og det er rekruttering på det viset. Rundt 80% av deltakerne på grunnkurset i pistolskyting blir medlemmer.

Hafrsfjord Pistolklubb ga meg et solid inntrykk av å være en veldrevet, flink og sosial klubb!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.