Stor tropp fra Skytterlandslaget UNG til Hungarian Open

Hele 22 unge norske rifleskyttere deltar i Hungarian Open denne helga. Dette er 22 veldig ivrige og motiverte skyttere som har ventet i to år på å komme ut for å konkurrere internasjonalt og måle krefter mot skyttere fra andre land.

15 nasjoner deltar i Hungarian Open, så dette blir en fin konkurransemulighet for våre landslagsutøvere. Endelig kom muligheten for våre nest beste seniorer og våre ambisiøse juniorer, og vi håper dette både blir en opplevelse og god mulighet for å utvikle seg.

Hungarian Open er et internasjonalt luftstevne i pistol og rifle, og det konkurreres over tre dager. Fredag skytes det individuelle konkurranser for senior og junior, lørdag er det mixed team på programmet, og søndag er det individuell konkurranse i seniorklassen. Våre juniorskyttere stiller da i seniorklassen slik at alle får med seg tre konkurranser i løpet av oppholdet i Ungarn.

Vi har en overvekt av jenter på laget, og mangler mixed team partner for noen av jentene på laget. Vi håper at dette løser seg ved at jentene våre får stille lag med mannlige skyttere fra andre nasjoner.

Smittetallene i Ungarn er høyere enn vi helst kunne tenke oss, men vi reiser med en tropp der samtlige er fullvaksinerte og er godt forberedt på å følge NSFs smittevernprotokoll for internasjonale mesterskap. Det betyr blant annet bruk av munnbind fra vi reiser fra hjemsted til vi er tilbake til hjemsted (unntak eget hotellrom, under måltider og i skytestilling), aktiv bruk av antibac og overflatevask, og at vi kun skal oppholde oss på skytearena under konkurranse og trening, og all resterende tid skal man oppholde seg på hotellrommet.

Tiltak som egen transport og direkteflight tur/retur Norge – Ungarn er også med på å redusere smittefaren. Vi jobber ut i fra målsettingen om at ingen i troppen skal bli smittet i løpet av oppholdet i Ungarn.

– Vi har gjennomført grundig kartlegging og produsert en tydelig og omfattende smittevernplan. Tre ledere følger utøverne til Ungarn. Sammen med vår erfaring fra deltakelse i EM, OL, PL og noen få World Cup-konkurranser siste sesong, mener vi å ha et forsvarlig opplegg for våre reisende til Ungarn. Men det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, for smittetallene har økt betydelig siste måned både her hjemme og i resten av Europa, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Pistolskytterne på Skytterlandslaget UNG stiller ikke i denne konkurransen, men prioriterer i stedet deltakelse i LF-Open i Danmark siste helgen i november.