Norske utøvere med medaljefangst og gode erfaringer i Ungarn

Det ble både medaljefangst og mange gode erfaringer for de 22 norske utøverne som deltok i den internasjonale konkurransen Hungarian Open i helga.

Spesielt de kvinnelige utøverne imponerte stort på den nasjonale skytebanen i Budapest, der blant annet trioen Milda Marina Søberg Haugen, Johanna Reksten og Mari Bårdseng Løvseth sikret trippel norsk på pallen i den første konkurransen på 10m luftrifle kvinner senior og Johanna Reksten sikret både norsk gullmedalje og rekord i del to av konkurransen.

Medaljer ble det også i Mixed Team-øvelsene, der noen nordmenn skjøt på lag med andre nasjoner siden den norske troppen som reiste ned bestod av flere kvinner enn menn. Men innsatsen ble ikke noe dårligere av den grunn, og det ble sølvmedalje til Norge i både junior og seniorklassen. I juniorklassen sikret Tobias Bernhoft-Osa og Julie Paulsen Johannessen norsk sølvmedalje, mens Milda Marina Søberg Haugen og hennes ungarnske lagkamerat Peter Hári tok sølvmedalje i seniorklassen.

Vi fulgte våre utøvere tett på våre facebooksider gjennom helga, og under finner du en oppsummering av høydepunktene fra de ulike øvelsene samt link til fullstendige resultater:

10m luftrifle kvinner senior:
Vi gratulerer Milda Marina Søberg Haugen, Johanna Reksten og Mari Bårdseng Løvseth med trippel norsk på pallen i den første seniorfinalen for 10m luftrifle kvinner!

Karina Stette havnet på en finfin 5. plass, og var lenge med i kampen om medaljene.

Mari Bårdseng Løvseth og Milda Marina Søberg Haugen hadde over 629 poeng i kvalifiseringen. I tillegg kvalifiserte Johanna Reksten seg med 625,6 poeng og Karina Stette med 625,1 poeng.

I den andre konkurransen og finalen var det Johanna Reksten som virkelige leverte! Her ble Johanna Reksten best av alle med solide 252,2 poeng, som ikke bare holdt til gullmedalje, men også ny norsk finalerekord. Vi gratulerer Johanna med gullet og norsk rekord!

Andrea Ingstadbjørg og Martine Sve gjennomførte også gode finaler, og endte på henholdsvis 5. og 8. plass.

Johanna Reksten

Alle gjennomførte imidlertid en god kvalifisering i denne andre konkurransen og spesielt morsomt er det at Andrea Ingstadbjørg Alstad kvalifiserte seg ved å skyte personlig rekord på 627,5 poeng. Andrea er troppens yngste og hadde best resultat av jentene i troppen sammen med Johanna Reksten som også hadde 627,5 poeng. Alle juniorene konkurrerte i seniorklassen da det ikke ble gjennomført egne konkurranser for junior i denne andre delen.

10m luftrifle menn senior:
Det ble 7. plass til Ole Martin Halvorsen og 6. plass til Vegard Sveen Nordhagen i finalen på 10m luftrifle i Hungarian Open. Vegard Sveen Nordhagen og Ole Martin Halvorsen kvalifiserte seg altså begge til seniorfinalen der de blant annet møtte to meget habile skyttere fra Ungarn – Istvan Peni og Zalán Tibor Pekler.

I andre del av konkurransen ble det 7. plass til Vegard Sveen Nordhagen i finalen.

10m luftrifle kvinner junior:
Det ble fin 6. og 7. plass til Julie Paulsen Johannessen og Martine Sve i juniorfinalen i 10m luftrifle i Hungarian Open. Gull, sølv og bronse gikk til skyttere fra Ungarn.

Det var høyt nivå i konkurransene for junior kvinner her i Ungarn, og fire av de 8 skytterne som kvalifiserte seg til juniorfinalen for kvinner hadde over 628 poeng. Julie med 628,6 poeng og Martine med  623,7 poeng i kvalifiseringen.

10m luftrifle menn junior:
Tobias Bernhoft-Osa tok en god 5. plass i 10m luftrifle junior menn i Hungarian Open, etter å ha kvalifisert seg som en av 8 utøvere til finalen.

10m Luftrifle Mixed Team Senior:
Vi gratulerer med sølv til Milda Marina Søberg Haugen og hennes lagkamerat Peter Hári i 10m luftrife Mixed Team. Gullet gikk til rutinerte Istvan Peni og Eszter Meszaros fra Ungarn.

Milda fant virkelig blinken i Hungarian Open, og var best av samtlige skyttere i andre kvalifiseringsrunde med 210,4 poeng. Mari Bårdseng Løvseth og hennes ungarske lagkamerat, Peter Somogyi var 1,4 poeng unna bronsefinalen.

10m luftrifle Mixed Team junior:
Vi gratulerer Tobias Bernhoft-Osa og Julie Paulsen Johannessen med sølv i 10m luftrifle Mixed Team. Gullet gikk til det Eszter Denes og Sina Richard Hammerl fra Ungarn.

De unge norske skytterne leverte godt i denne øvelsen, og hele fire juniorlag var med videre til andre kvalifiseringsrunde. Imidlertid var veldig jevnt i den andre kvalifiseringsrunden, og vi var veldig nærme å få med flere lag til finalene. Martine Sve og hennes ungarske lagkamerat var kun 0,3 poeng unna fra å kvalifisere seg til bronsefinale, og Hanna Synnøve Huser og Oliver Gylta Olsen var kun 0,5 poeng bak bronsefinale. Men det var Julie Paulsen Johannessen og Tobias Bernhoft-Osa som til slutt gikk videre til gullfinalen, der de tok sølvmedalje.