Vellykket EM-kurs for viltmåldommere

Det var en erfaren gjeng med tidligere og aktive viltmålskyttere som var samlet til dommerkurs på Kolsås-senteret i forbindelse med forberedelser til EM i luftvåpen til neste år.

– De fleste deltakerne på kurset har vært utøvere på landslag i ulike årganger, og er i det hele tatt en erfaren og kunnskapsrik gjeng som kan mye av stoffet fra før – men det er alltid noe nytt å lære, og denne gangen var Mixed Team og medaljematch i begge varianter nytt for mange, selv om det jo bare en variant over et kjent tema, forteller Tor Heiestad, som er arrangementsleder for viltmåldelen av mesterskapet.

Dommerkurset er ett av mange slike kurs som kommer til å bli gjennomført utover vinteren i forbindelse med forberedelser til EM i luftvåpen i Vikingskipet på Hamar som arrangeres i mars til neste år.

Et slikt stort internasjonalt arrangement krever mye innsats, og det er mange ildsjeler som har meldt seg som frivillige for å hjelpe til med mesterskapet til neste år, og Heiestad setter pris på at flere i viltmålmiljøet har meldt seg:

– Jeg er veldig takknemlig for at de stiller opp og vil bruke fritid på forberedelse og gjennomføring av viltmåldelen under EM på Hamar.

Også til stede på kurset var NSFs president Håvard Larsen, som informerte om mesterskapet generelt. Foruten informasjon om EM fikk kursdeltakerne testskyte og prøve seg på software og elektroniske skiver.

– På Kolsås har vi en mye nyere versjon enn det Sius stiller med på Hamar men forskjellene ble gjennomgått, forteller Heiestad og leggr til at han ser frem til mesterskapet på Hamar:

– Vi møtes på Hamar mandag 21. mars 2022 for en siste finpuss før det braker løs med åpen trening tirsdag 23 mars. I den grad luft kan brake! Avslutter han.

  • Les mer om EM i luftvåpen 2022 på mesterskapets offisielle nettsider em2022.no!