14 skyttere tatt ut til World Cup

De første uttakene til kommende sesongs World Cup er klare. I alt 14 skyttere i rifle, pistol og leirdue er tatt ut til konkurranser i Rabat, Kairo og Nicosia.

– Vi vet ennå ikke om disse World Cup-konkurransene blir gjennomført eller om det blir forsvarlig å reise. Utviklingen i koronasituasjonen gjør at vi må vente til godt ut på nyåret før det kan avklares. Men vi forbereder oss på deltakelse og har nå gjort våre første uttak for sesongen 2022. Det blir en lang og tøff sesong med kamp om kvoteplasser til OL og PL i Paris som avslutning senhøstes, men vi gleder oss til alt som skal skje og mener vi er godt rustet, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Toppidrettskomiteen har godkjent uttakene, som er gjort i samarbeid mellom landslagssjefer, landslagstrenere og sportssjef. Vi viser til tidligere presentert sportsplan for uttakskriterier til de enkelte konkurranser.


WC Kairo RIFLE

Kvinner

Jeanette Hegg Duestad

Katrine Lund

Jenny Stene

– Imponerende høyt nivå blant mange norske kvinnelige rifleskyttere denne høsten, men de tre uttatte var klart best i snitt i de to oppsatte vurderingsstevnene i høst og samtidig også våre tre klart beste sesongen 2021 sett under ett. Men bakfra truer mange UNG-skyttere med Johanna Reksten og Milda Marina Søberg Haugen i spissen. Det skal bli en artig kamp om plassene på det norske laget i internasjonale stevner utover sesongen, sier sportssjef Aune

Menn

Henrik Larsen

Jon-Hermann Hegg

Ole Martin Halvorsen

– Henrik og Jon-Hermann har sammen med Simon  vært våre beste i hele 2021 og også i vurderingsstevnene i høst, men Simon har valgt å stå over Kairo for å fokusere på studiene sine. Det åpner for Ole Martin, som først og fremst har styrken sin på 50 meter. Nå får han muligheten til å både forberede seg sammen med ELITE-skytterne på nyåret og endelig få sin debut i World Cup i februar. Han trener meget godt, prioriterer skytingen høyt og vi ser fram til å gi ham erfaring på verdens høyeste nivå, sier Aune.

 

WC Kairo PISTOL

Kvinner

Ann Helen Aune

Menn

Ole-Harald Aas

– Ann Helen var klart beste kvinne under NM på Ørlandet og vant sågar juniorfinalen i sitt siste NM i denne klassen. Nå får hun sjekke ut nivået blant verdens beste pistolskyttere, men hovedsakelig er hun tatt ut til Kairo for å gi vår beste pistolskytter Ole-Harald Aas enda mer matchtrening. Ole-Harald har vært i FN-oppdrag siste år og trenger nå flest mulig konkurranser på internasjonalt høyt nivå for å finne tilbake til storformen fra 2020. Med Ann Helen som makker blir det både individuell skyting og mixed team i Egypt. De to fungerer godt sammen og utgjør et godt team, sier sportssjef Tor Idar Aune.

 

WC Rabat LEIRDUE

Menn

Jørgen Engen

– Denne World Cup-runden kommer svært tidlig for norske leirdueskyttere, som må slåss med vinteren for å få trent godt nok her hjemme. Korona hindrer oss i å komme sydover i Europa akkurat nå og dermed velger vi å holde de fleste hjemme for å forberede oss til kommende WC-konkurranser. Men Jørgen har holdt i gang trening på en imponerende måte siden de siste store konkurransene i mai/juni og vi mener det er god timing å slippe han løs helt fra starten av sesongen, sier sportssjef Aune.

 

WC Nicosia LEIRDUE

Kvinner

Rachelle Wolff – OL-trap

Malin Farsjø – skeet

Menn

Ruben Grønbeck Lillerud – OL-trap

Espen Unneland – OL-trap

Jørgen Engen – skeet

Erik Watndal – skeet

– Hele gruppen av landslagsskyttere i leirdue sendes til denne World Cup-runden i mars måned. Vi liker oss godt på Kypros og mener vi skal være godt trent og forberedt med hele gjengen når vi kommer dit. Fortsatt litt tidlig for oss nordmenn, men vi håper å komme oss ut av landet i februar for å få kjørt noen økter under forhold som mange av våre konkurrenter har året rundt, sier Aune.

Spørsmål eller kommentarer til uttakene kan sendes på mail til sportssjef Tor Idar Aune – tori @ skyting.no.