Hos Eidskog Sportsskyttere er alle velkommen, store som små

Vår klubbutvikler Wenche Horten reiser land og strand rundt for å besøke klubber og har blant annet besøkt Eidskog Sportsskyttere, som har etablert et eget tilbud spesielt for eldre skyttere.
Tekst og foto: Wenche Horten

På Bomba som skytebanen kalles hos Eidskog Sportsskyttere er det hver tirsdag på dagtid åpent for skyting for de eldre.

Under pandemien har folk fått beskjed om å holde seg hjemme. Møte færrest mulig. Dette har vært med å begrense smitte så klart, men hva gjør det med de som blir sittende hjemme alene uten noen å prate med. Det blir ensomt og et stort tomrom. Dette ønsket Eidskog Sportsskytteres Julie Andrea Bakken å gjøre noe med.

Hver tirsdag på dagtid så samler hun de eldre skytterne for å skyte, prate og få servert kaffe og kake. Det er så viktig å gi dette tilbudet til de som trenger å komme seg litt ut og treffe andre.

En skytter fortalte meg at han ikke hadde hatt kontakt med noen siste uka, så det å møtes på denne måten kan anbefales på det varmeste. Her kan de skyte og kose seg for konkurranseinstinktet har ikke blitt borte. Det er en god tone mellom dem og praten går lett.

De er så klart velkommen til å skyte på treningsdagen til Eidskog SS på mandager også, men tirsdag er mer tilrettelagt for de eldre. Yngste skytter er 78 år og eldste er 94år. Så alder er ingen hindring for å skyte.

På Eidskogen er ale velkommen, store som små.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.