Bjørnafjorden Sportsskyttarklubb tilbyr sponsorer sikkerhetskurs

Vår klubbutvikler Wenche Horten reiser land og strand rundt for å besøke klubber og før de nye nasjonale koronatiltakene ble iverksatt besøkte hun blant annet Bjørnafjorden Sportsskyttarklubb, som har ordnet både sponsorer og godt samarbeid med naboklubbene sine.
Tekst og foto: Wenche Horten

Foto over, fra venstre: Kjartan Søviknes, Stein-Ole Lekven, Martin Simulak, Rune Børresen, Ronny Kyrkjeteig, Linda Veivåg og Nina Petersen.

Mitt siste klubbesøk i november gikk til Bjørnafjorden Sportsskyttarklubb – en klubb jeg tok kontakt med før pandemien, men som jeg ikke har fått besøkt før nå.

Dette er en klubb som har et fantastisk bra samarbeide med sitt lokale Norges Jeger- og Fiskerforbund-lag (NJFF). I dag skyter de på banen til NJFF-laget og betaler ikke mye for å få lov til det. Klubbhuset er også fritt å bruke.

De skal få bygge pistolbane på NJFF-laget sin grunn. Da blir det 11 skiver med skyting på både 25 og 50 meter. Ønsket er å få noen luftskiver inne på klubbhuset som skal bygges i bakkant av standplassene. Her har jeg bedt min kollega, anleggsrådgiver Tarjei Ravn, om å dra vestover for å bistå i det arbeidet.

Kommunen bruker banene til å «kvitte» seg med fyllmasse og det kommer veldig godt med på banen.

Klubben stiftet mai 2019 og hadde da 10 medlemmer. Selv om det er en pågående pandemi så har de klart å øke medlemsmassen til 72 medlemmer per dags dato. De har også et veldig godt samarbeid med den nærliggende klubben Åsane Pistolklubb. Jeg blir så glad for hver klubb jeg hører om som klarer den kunsten det er å samarbeide. Det er virkelig gull verdt.

Og makan til dugnadsånd de har i denne klubben også! Her har de satt ned arbeidsgrupper i klubben, så da byggingen av klubbhus starter i mars så vil det skje ved dugnad.

Jeg må dele enda en gledelig ting med denne klubben. De får sponsorer! Denne idéen synes jeg god: Bjørnafjorden Sportsskyttarklubb tar rett og slett tatt runden til bedrifter og ber om et bidrag. Får de 10 000 kr så får den bedriften et sikkerhetskurs for sine ansatte. Da klarer de på det viset å få både sponsor og en stor mulighet for å få rekruttert nye medlemmer. Smart!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.