Magne Ivar Mellem gir seg som leder av Rifleveteranene

Etter bare et  par år må Magne Ivar Mellem fra Åsa Miniatyrskytterlag trekke seg som leder av Norske Rifleveteraner. Årsaken er at han har engasjert seg sterkt i et lokalhistorisk prosjekt i hjemkommunen Åsnes. Dette er blitt såpass krevende at han ikke føler at han klarer å følge opp veteranene så godt som han ønsker.
Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

Foto øverst: Magne Ivar Mellem trekker seg som leder av Norske Rifleveteraner.

Det er særlig to pågående prosjekter som trenger mer oppmerksomhet, nemlig den pågående veterancupen  og forberedelsene til deltagelse i Nordisk for veteraner, som etter to års utsettelser er planlagt avholdt i Finland sommeren 2022.

Et arbeidsutvalg ledet av Hans Kristian Jensrud fra Oslo har nå startet en prosess for  å finne en ny leder. Samtidig arbeides det for å utvikle en modell for en mer desentralisert form for ledelse av Rifleveteranene. Blant annet tenker man seg å sørge for at alle landsdeler blir representert i ledelsen av denne uformelle, men ganske viktige organisasjonen for breddeidrett i NSF.

Når det  gjelder veterancupen 2021, ser det ut til at den fortsetter litt ut på nyåret, med finale i februar. Forrige cupfinale ble kjørt samtidig på tre arenaer. Det var vellykket, så mye tyder på at samme modell blir benyttet igjen. At pandemien fortsetter å lage problemer for sammenkomster er et godt argument for dette.