Skytterlandslaget inviterer til vurderingsstevne i Alfhallen 15.–16. januar

Skytterlandslaget, i samarbeid med Kisen MSL, inviterer til vurderingsstevne pistol og rifle for uttak til internasjonale konkurranser i 2022, helga 15. og 16.januar i Alfhallen.

Kisen Open denne helga er avlyst på grunn av smittesituasjonen i Norge. Arrangøren Kisen MSL har tatt initiativ til å likevel gjennomføre vurderingsstevne for Skytterlandslaget, med noe mindre deltakelse under strenge smitteverntiltak.

– Slik vi ser situasjonen akkurat nå, er det både forsvarlig og innenfor smittevernreglene å gjennomføre et slikt stevne. Vi er derfor glade for at Kisen MSL åpner for muligheten til dette. Hvis koronasituasjonen i Norge endres dramatisk de neste dagene vil stevnet kunne avlyses helt inntil konkurransestart, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Stevnet blir siste vurdering før uttak til EM 10 meter på Hamar i pistol og rifle, inkludert utøvere i de paralympiske øvelsene. Stevneresultatene blir også en del av vurderingsgrunnlaget for uttak til senere internasjonale konkurranser denne sesongen.

– Vi har et godt grunnlag for uttak til EM allerede gjennom konkurransene før jul og øvrig vurdering av prestasjoner i 2021 og kvalitet på satsing hos utøverne. Men et vurderingsstevne nå rett før uttaket vil sikre en mest mulig riktig og rettferdig avgjørelse på hvem som skal representere Norge i EM på hjemmebane, sier sportssjefen.

Antall deltagere blir begrenset etter følgende prioritering:

– Skyttere på Skytterlandslaget og øvrige skyttere aktuelle for EM på Hamar.
– Skyttere aktuelle for annen internasjonal representasjon i 2022
– Andre skyttere, hvis kapasitet innenfor smittevernregler

Kisen MSL har åpnet for påmelding i dag og alle interesserte bes melde seg på stevnet snarest mulig og senest innen fredag 07.01 klokken 12:00. Så vil vi gå gjennom påmeldingene og bekrefte hvem som får delta gjennom presentasjon av lag og skytetider innen lørdag 08.01 klokken 15:00 på Kisens hjemmeside.

Det skytes 10 meter luftpistol, 10 meter luftrifle, inkludert paraøvelsene R1, R2, R3, R4, R5 og P1, P2, samt VI-øvelsene for blinde og svaksynte. Det blir en konkurranse både lørdag og søndag. Inntil videre settes det ikke opp finaler i noen øvelser.

Det blir laget egen smittevernprotokoll for stevnet med blant annet påbud om bruk av munnbind unntatt i skytestilling. Vi ønsker færrest mulig personer i hallen samtidig og krav om avstand både før, under og etter skyting. Mer info om dette senere. Det hviler et stort ansvar på alle deltakere for å følge protokoll og bidra til en trygg gjennomføring av stevnet. Vi ønsker at alle involverte tar en selvtest for korona dagen før, eller aller helst samme dag som konkurranse, og at ingen kommer til Alfhallen hvis mistanke om smitte hos seg selv eller sine nærmeste.

– Vi har stor forståelse for som skyttere ikke ønsker å delta på grunn av smittesituasjonen i Norge. I særlig grad gjelder dette tilreisende fra andre deler av landet. Hver enkelt må selv ta stilling til om man ønsker å være med i vurderingsstevnet. Gjennomførte vurderingsstevner og øvrige prestasjoner i 2021 vil da legges til grunn ved uttak, sier sportssjef Tor Idar