Olympisk mester Tor Heiestad fyller 60 år

Norges Skytterforbund har gleden av å gratulere viltmålskytter og olympisk mester Tor Heiestad med 60-årsdag i dag!
Foto: Arkivfoto

Viltmål er den minste grenen i forbundet målt i antall medlemmer – men tross sin beskjedne størrelse, har øvelsen gitt noen av de mest minneverdige prestasjonene i norsk skyttersport. I nyere tid er det nettopp Tor Heiestad som har dominert resultatlistene, og da han vant løpende villsvin i Seoul i 1988, var det første OL-gull for norsk skyttersport på 32 år! Nå i 2022 kan vi konstatere at det er mer enn 30 år siden siste OL-gull i skyting, ingen gull etter Tors prestasjon.

Foruten OL-gull kan Tor skilte med en imponerende merittliste, blant annet VM-gull i 1989, bronse, sølv og gullmedalje i EM i henholdsvis 1988, 1989 og 1990. Han har dessuten høstet hele 92 NM-gull som senior. Tor mottok også kongepokaler for sine imponerende sportslige prestasjoner i 1986 og 1989, og han innehar fortsatt de fleste norske rekorder i viltmål.

Tor var medlem av Toppidrettskomiteen i NSF i perioden 2017-2019 som representant for viltmål. Med sin erfaring og kompetanse var han gjennom dette vervet en viktig bidragsyter i oppbyggingen av Skytterlandslaget.

Han legger ned mye av sin tid og innsats både i Oslo Sportsskyttere og Bærum Jeger- og Fiskerforening. Med mekanikerkompetanse som bakgrunn er Tor helt uunnværlig som utvikler og vedlikeholder av skyteanleggene til begge klubbene, og han holder ofte i trådene under konkurranser og andre arrangementer.

Vi gratulerer så mye med 60-årsdagen, Tor!

PS: Tor Heiestad ble også intervjuet i forbindelse med NSFs jubileumsbok i fjor, som kan leses på nett her. Intervjuet med Tor kan leses på side 86 og 87.