Fantastisk halvmatch – 599 poeng av Simon Kolstad Claussen

Foto: Skudd nummer 13 på stående var den eneste nieren Simon skjøt på sin rekordserie.

– Dette er den første halvmatchen jeg skyter i konkurranse på mange år, og det var herlig å se hvor godt det gikk på, sa Simon Kolstad Claussen etter matchen med rekordresultatet.
Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

Halvmatch, 3×20 skudd miniatyr 50 m, har ikke vært internasjonal øvelse for menn på mange år. Regelendringer før denne sesongen har endret dette. Og Simon Kolstad Claussens første forsøk i konkurranse på nærmere ti år resulterte i et resultat som det blir svært vanskelig å overgå!

Februarstevnet i Alfhallen var anledningen, og etter liggende og knestående hadde Simon fullt hus, 400 poeng. Før stående samlet folk seg foran monitorene for å følge utviklingen, og det oppsto noen uformelle veddemål om hvor mye over gjeldene verdensrekord for damer han ville klare. Den er på 594 poeng. Herrene har ingen offisiell rekord i øvelsen. Etter den første 10-skudden tippet optimistene på 597. Men først på det 13. skuddet kom en 9,8, og det var det!

Henrik Larsen skjøt etter Simon, og gjorde også et meget hederlig resultat, 594 poeng. Han hadde fullt hus på liggende og knestående, men selv sterke 98 og 96 på stående ble litt knapt. Junioren Martine Sve slo også til med et toppresultat, hele 581 poeng med en litt svak kneserie på 97-97.