Russland og Hviterussland utestengt fra internasjonale skyttermesterskap

Det internasjonale skytterforbundet (ISSF) har vedtatt at skyttere fra Russland og Hviterussland ikke får delta i internasjonale mesterskap. Vedtaket gjelder fra kl 16.00 1.mars og fram til ny beskjed kommer: https://www.issf-sports.org/news.ashx?newsid=3712

Det innebærer, som allerede meldt, at Russland og Hviterussland ikke deltar i EM luftvåpen på Hamar 18.-27. mars, men også at de russiske og hviterussiske skytterne blir utestengt fra resten av øvelsene i den pågående verdenscupen i Kairo.

EM luftvåpen for paraskyttere, som avholdes på Hamar 13.-17. mars, arrangeres av World Sport Para Shooting som ikke har noen direkte forbindelse med ISSF. Men vi har fått melding om at Russland  ikke vil delta i para-EM, mens Hviterussland aldri har vært påmeldt til dette mesterskapet.