NM 10m viltmål 2022

Lørdag 5. mars ble NM 10m viltmål avholdt på Kolsås i Bærum, med Bærum JFF som arrangør. Her følger en mesterskapsoppsummering fra arrangøren v/Tor Heiestad:

Gledelig med god deltagelse under årets NM 10m Running Target. Det møtte 18 skyttere på Kolsås lørdag 5. mars hvorav 3 stykker fra Sverige. Våre svenske venner er tatt ut til EM på Hamar og ønsket å komme til oss for å få litt mer konkurranse og finaletrening før EM.

Det ble en lang dag med først 20+20 mix hvor Jesper Nyberg ikke uventet hadde det beste resultatet med 381p. Jesper har flere medaljer i EM og VM fra tidligere. Norgesmester på 20+20 mix ble Espen Teppdalen Nordsveen som har vært ‘’borte’’ et par år, men han leverer når det gjelder.

Litt få deltagere i dame og jr. klassene og som i de fleste andre skytegrener dessverre flest veteraner.

30L+30H var neste øvelse og Jesper hadde 569p før medaljematchen. Even lå bare 1p bak etter langsom, men slet med de neste 30 hurtigsprangene. Han lå allikevel som nr.2 før medaljematch i den åpne delen av stevnet – og gjorde kort prosess med den svenske junioren Oscar Eliasson i semifinalen. I åpen finale ble Jesper for sterk, og Even ble nr.2 foran Oscar som slo Pontus i bronsematchen.

Vi kjørte så en NM-medalje-match som endte opp i en brødreduell mellom Even og Espen. Espen Teppdalen Nordsveen har en vinnerskalle som gjør at han ofte stikker av med seieren i avgjørende øyeblikk, så også denne gangen. Gratulerer til Espen med første senior-NM på 10m viltmål. Håper at lukten av sagmugg tenner en gnist igjen for å fortsette som en av våre beste skyttere.

Even Nordsveen som er klar for EM på Hamar, ble nr.2 mens Espen Krogstad stakk av med bronsepengen etter en duell med Tommy A. Sørlie.

Takk til alle som var med å bidra til at det ble et vellykket stevne.

Klikk her for NM-resultater.

Noen bilder fra mesterskapet (foto: Tor Heiestad):

Emilie Sørlie og Jesper Nyberg varmer opp

Even Nordsveen og Jesper Nyberg etter medaljematch i åpen klasse

Fire skyttere klar for medaljematch i NM: Fra venstre Tommy A. Sørlie, Espen T. Nordsveen, Even Nordsveen og Espen Krogstad

Blide deltagere NM 10m viltmål 2022. Fra venstre: Oscar Eliasson, Pontus Thuresson, Gabriella Körtvelyéssy, Tommy A. Sørlie, Kato Nordsveen, Jesper Nyberg, Espen T. Nordsveen (foran) Even Nordsveen, Andre Risto (foran) Espen Krogstad, Emilie Sørlie, Tor E. Mauseth, Jan L. Moe, Øivind Selnes. Ikke til stede da bildet ble tatt: Tor Fleime, Anneline Tangen, Ola Stene.