13 skyttere klare for World Cup i april

Norges Skytterforbund har gjort uttak til World Cup Rio og World Cup Lonato. Uttaket til World Cup Junior i Suhl må utsettes. 

Uttak utarbeides i samarbeid mellom landslagssjefer og sportssjef i henhold til uttakskriterier presentert i sportsplan. Toppidrettskomiteen (TIK) går gjennom uttak for godkjenning.

WC Rio, Brasil – 09-19.04.22
Ann Helen Aune, pistol
Jeanette Hegg Duestad, rifle
Jenny Stene, rifle
Katrine Lund, rifle
Henrik Larsen, rifle
Jon-Hermann Hegg, rifle
Ole-Harald Aas, pistol
Simon Kolstad Claussen, rifle

WC Lonato, ITA – 19-30.04.22
Rachelle Wolff, OL-trap
Erik Watndal, skeet
Espen Unneland, OL-trap
Jørgen Engen, skeet
Ruben Grønbeck Lillerud, OL-trap

WC Junior Suhl, GER – 09-20.05.22
TIK godkjenner at uttak utsettes til 01.04.22 etter innstilling fra sportssjef. Uttakskriterier følges og resultater i EM på Hamar vil ikke bli vektlagt, da denne konkurransen ikke er en del av de opprinnelige kriteriene.

I TIK-møtet 31.03.22 vil dermed uttak WC Suhl behandles samtidig med uttak til EYL Tallin, GP Granada, WC Para Chateauroux, og WC Baku.

– Vi er i en ny situasjon i år ved uttaket til den årlige World Cupen for juniorer i Suhl. Vanligvis går denne midtsommers med stor mulighet for alle aktuelle skyttere å delta. Nå er denne WC-runden lagt til mai. I tillegg ønsker vi å prioritere GP Granada, som også arrangeres i mai, for våre nest beste seniorer. Felles for svært mange av de aktuelle skytterne er at mai måned er svært travel med avslutning av skole- og studieår. Dette skaper utfordringer, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Vi ønsker å bruke tida fram til det neste TIK-møtet på å kartlegge enda grundigere hvilke utøvere som har mulighet til å delta. Både Suhl og Granada går over to uker og vi vet dette kræsjer direkte med tentamener og eksamener for mange, og utover det er det en avgjørende periode for standpunktkarakter. Vi kontakter de neste ukene aktuelle utøvere, og foreldre for de som er under 18 år, for å diskutere hva som er riktig for den enkelte utøver. Vi vil også bidra til god kommunikasjon med aktuelle skoler og studiesteder, sier sportssjefen.

– Også ved uttak til WC Para Chateauroux og WC Baku kan vi støte på samme problemstilling, for disse stevnene går i begynnelsen av juni. Men sannsynligvis er mai en verre måned å ta ut permisjon i, og vi håper det er større muligheter for å finne beste løsning her. Vi vil også undersøke dette nærmere fram til TIK-møtet, avslutter Tor Idar Aune.

Norge til EYL i Estland
Norge er kvalifisert til første runde av European Youth League (EYL) i Tallinn i Estland helga 22-24.04.22. Resultater fra innmeldte stevner her hjemme for oppmeldte skyttere var gode nok til at Norge skal delta i både pistol- og riflekonkurransene. Lagene kjemper om å kvalifisere seg videre til EYL-finalen i Budapest i månedsskiftet september/oktober.

Det er aktuelt å ta ut inntil fire rifle- og fire pistolskyttere til EYL i Tallinn. Det er unge satsende skyttere helt i starten av sin karriere som blir prioritert.

– I etterkant av korona er det viktig at flest mulig utøvere endelig får mulighet til å skyte internasjonale konkurranser. Dette vil bli vektlagt i en totalvurdering av hvilke skyttere som skal skyte hvilke konkurranser, men prioriteringene i sportsplan er alltid gjeldende, sier sportssjef Tor Idar Aune.