Norsk juniorverdensrekord på Hamar

17 år gamle Martin Sørlie-Rogne fra Strømmen satte juniorverdensrekord i luftrifleøvelsen R4 da EM Para 10 meter ble innledet i Vikingskipet på Hamar tirsdag. Monica Lillehagen fra Aasa MSL endte på en flott 7. plass etter å ha tatt seg til finalen i luftrifleøvelsen R2.

Med 627,1 poeng var Sørlie-Rogne 0,8 poeng bedre enn thailandske Chetsarit Senachan sin rekord fra 2017. Den unge norske rifleskytteren kjempet om finaleplass i seniorklassen gjennom alle sine 60 konkurranseskudd. Til slutt ble det 11.plass for debutanten, som aldri har skutt internasjonale konkurranser for Norge tidligere, og bare de åtte beste gikk videre fra kvalifiseringen til finalen.

Poengsummen 627,1 er bare 0,4 bak det beste en norsk skytter noen gang har skutt i internasjonale mesterskap og World Cup i øvelsen R4, som er 10 meter luftrifle stående SH2.

– Jeg hadde det gøy og skjøt med god kontroll hele veien. EM på hjemmebane er stort for oss utøvere på Skytterlandslaget og ekstra fint at jeg får gjort en god konkurranse, sa Martin Sørlie-Rogne.

– Resultat og plassering er over forventning i en EM-debut, men jeg er mest imponert over den roen Martin har i gjennomføringen av konkurransen i dag. Han er svært godt trent, har hatt gode forberedelser og viser i dag hvilken kvalitet han også har i konkurransen når det er spenning og forventinger til et mesterskap i Norge, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Det er ikke egen juniorklasse i skyting i de paralympiske grenene, men det internasjonale forbundet WSPS fører egne rekorder for juniorklassen likevel.

Martin Sørlie-Rogne er en del av Skytterlandslaget UNG, der både olympiske og paralympiske skyttere trener sammen under samme trenere. Han går til daglig på NTG Kongsvinger, som har lagt godt til rette for at også paralympiske utøvere skal få mulighet til å utvikle seg som toppidrettsutøvere i skyting og har hundrevis av treningstimer i Alfhallen på Kløfta i sin klubb Kisen MSL.

EM Para 10 meter fortsetter med skyting med pistol og rifle til fredag i Vikingskipet. Fra søndag er det EM 10 meter i de olympiske øvelsene på Hamar.

Monica Lillehagen fra Aasa MSL på Flisa fikk 604.1 poeng i kvalifiseringen i øvelsen R2 10 meter luftrifle stående, og gikk med denne poengsummen videre til finalen. Det er de åtte beste skytterne som kvalifiserer seg til finalen. Her ble det til slutt en 7. plass for Monica Lillehagen. Finalen ble vunnet av Veronika Vadovicoa fra Slovakia, 2. plass til Emilia Babska fra Polen og 3. plass til Anna Normann fra Sverige.

Fullstendig resultatliste R2 10 meter luftrifle stående SH1

Fullstendig resultatliste R4 10 meter luftrifle stående SH2

Les mer om Paraskyting, og de ulike øvelsene og klassene på vår temaside om Paraskyting.

Vil du vite mer om EM på Hamar? På vår temaside om EM vil du finner informasjon om alle øvelsene, programmet og utøverne som deltar.