Historisk norsk WC avsluttet med seier i Rio

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg vant gullfinalen på 50 meter match mixed team søndag kveld i World Cup i Rio og dermed ble Norge nok en gang beste riflenasjon i WC.

Med totalt 10 pallplasser ble WC Rio en historisk konkurranseuke for Skytterlandslaget til Norge. Aldri har norske skyttere levert bedre plasseringer internasjonalt og Jeanette Hegg Duestad ble den store skytteren.

I skyting deles det ut medaljer også i World Cup og Hegg Duestad reiser hjem med tre gull og to sølv i tillegg til en 4.plass på den siste øvelsen hun deltok i. På 50 meter avgjorde hun gullfinalen både individuelt, i mixed team og i lagkonkurransen med fremragende skyting.

– Jeg er sliten og lykkelig. Dette har vært en herlig uke sammen med verdens beste kamerater på Skytterlandslaget. Nå blir det godt å komme hjem for å hvile og trene igjen, sa Jeanette Hegg Duestad.

– Jeanette er verdens beste skytter for øyeblikket, det er det ingen tvil om. Hun imponerer med sin tekniske gjennomføring, sin vilje til å vinne og sin utholdenhet gjennom en hel konkurranseuke i sterk varme i Brasil, sier sportssjef Tor Idar Aune.

I søndagens finale tok Tsjekkia en klar ledelse før Hegg Duestad og Hegg kom knallhardt tilbake og vant 16-12. I bronsefinalen var Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen det beste laget i duellen mot Ungarn. Avslutningen av WC Rio kunne knapt vært bedre.

– De er først og fremst fryktelige gode til å skyte og så er de et godt lag som hjelper hverandre til å bli enda bedre. Det er fortsatt mye å bli bedre på og nå skal vi bruke de neste månedene til trening og forberedelse til de viktige mesterskapene og kampen om de første kvoteplassene til OL 2024 til høsten, sier landslagssjef på Skytterlandslaget rifle, Espen Berg-Knutsen.

Både Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg er nå ranket som nummer en i verden på OL-øvelsen 50 meter match. I tillegg er de også best i verden på OL-øvelsen 10 meter mixed team etter første- og andreplass i årets to WC-runder.

Ny finaleplass til Ole-Harald Aas
Pistolskytteren Ole-Harald Aas skjøt glimrende på andre dag av 25 meter silhuettpistol og kvalifiserte seg til finale, slik han også gjorde på 10 meter luftpistol. Vi må 30 år tilbake for å finne slike resultater fra en norsk pistolskytter. I dagens finale ble han nummer åtte i det som er herrenes OL-øvelse på 25 meter.

– Pistol er på gang og det er herlig å se Ole-Harald kvalifisere seg til to finaler. Han er så tålmodig og god i treningsarbeidet og er i enorm utvikling. De neste årene kan bli veldig artig også på pistol med Ole-Harald som spydspiss for en stor gjeng unge og svært lovende pistolskyttere, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Se alle Rio-resultatene hos ISSF.