Rifleungdommene til finale i European Youth League

I helga ble regionfinale Nord i European Youth League (for luftpistol- og luftrifleskyttere t.o.m. 18 år) arrangert i Estlands hovedstad Tallinn. Fem nasjoner deltok, etter kvalifisering, i hver av klassene , og Norge hadde kvalifisert seg med både pistol- og riflelag. I konkurransen møtes alle lagene til matcher to og to, og de to beste nasjonene i hver klasse gikk videre til Europa-finale i Budapest i månedsskiftet september-oktober.

Lørdag skjøt riflelaget skjøt seg til to overlegne seire mot Finland i første match (22-10) og Sverige i andre (24-8). Pistollaget gikk på tap i en svært jevn kamp mot Latvia (17-15) i første match og tapte også Polen (25-7) i andre.

På søndag blir det to nye seire for rifle mot Danmark (30-2) og Estland (22-10), og riflegjengen gikk dermed ubeseiret gjennom helga og overlegent kvalifisert til finalen i Budapest. For pistolgjengen blir det tap mot Estland (7-25) og de tapte også en jevn dull med Sverige (14-18). Norge ble dermed nr. 5 i konkurransen, og det unge laget tok med seg masse gode erfaringer videre.

Alle utøverne har jobbet svært dedikert og viste at de står i både tap og seire gjennom hele konkurransen. Man kan tenke at de har «kun» skutt fire matcher, men hver match inneholder 4 dueller, så de har i praksis fått 16 matcher gjennom denne helga. Dette gir gode erfaringer for å nullstille og være mentalt tilstede gjennom hele konkurransen.

På bildet i toppen av artikkelen ser man fra venstre pistollaget: Kristoffer Helgøy Henriksen, Sondre Risan Haltvik, Tiril Fredrikke Schüller og Ane Bjørkås Torgersen, og riflelaget: Synnøve Berg, Thiril Tran Brendryen, Jens Olsrud Østli og Vebjørn Grimsrud.

Klikk her for fullstendig resultatliste fra Tallinn.