Jeanette til topps i Granada

Jeanette Hegg Duestad viste absolutt verdensklasse da hun vant finalen på 10 meter luftrifle i Grand Prix Granada. Flere norske skyttere har hevdet seg godt i første del av denne konkurransen.

Mange av de beste skytterne på Skytterlandslaget deltar denne uka i Grand Prix Granada i Spania. I OL-trap stiller Rachelle Wolff, Ruben Grønbeck Lillerud og Espen Unneland, og i skeet utgjør Jørgen Engen og Erik Watndal laget. Rifleskytterne skal skyte fullt program både med luftrifla og i 50m match. Troppen består av Ole Martin Halvorsen, Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg i herreklassen og Jenny Stene, Benedikte Oppedal, Katrine Lund, Tonje Engevik og Jeanette Hegg Duestad i kvinneklassen.

OL-trap-skytterne har fullført sine konkurranser. Ruben Grønbeck Lillerud viste oppløftende skyting i et sterkt startfelt, med 115 treff (24-23-23-24-21) var han lenge med i kampen om finaleplass, der finalegrensa til slutt landet på 120 treff. Espen Unneland åpnet med 67 treff på lørdag og svarte opp med fine 24-23 på søndag til totalt 114 treff. Rachelle Wolff startet med 53 treff og avsluttet med 20-18 til totalt 91 treff.
– Ruben er så rolig og skyter så fint hele veien. Lørdag blåste stoler avgårde ved standplass, men han holder konsentrasjonen og leverer opp mot sitt aller beste, sier landslagstrener på OL-trap, Magne Østby fra Spania.

Ruben Grønbeck Lillerud fortsatte sin gode skyting i mixed team-øvelsen. 23-23-25 og totalt 71 treff på de 75 duene lar seg høre. Rachelle Wolff fikk 17-21-22 og totalt 60 treff. Det var kun tre lag med i konkurransen i Granada, men flott konkurransetrening ble det uansett.

Rifleskytterne våre innledet med luftrifle individuelt, og det var litt av en start; i den sterkeste gullfinalen vi noen gang har sett, vant Jeanette Hegg Duestad 17-13 over rumenske Laura-Georgeta Ilie. Jeanette skjøt med et snitt på 10,59 (!) på sine 15 finaleskudd og Laura hadde 10,58. Det er helt drøyt at to skyttere leverer slikt samtidig og absolutt verdensklasse. Skytterne fulgte hverandre hele veien; først ledet Jeanette 4-0 før det sto 6-6 like etter, så rumensk ledelse 10-6 før Jeanette snudde til 14-12. Da fulgte matchens tredje uavgjort før Jeanette til slutt avgjorde. Kun på to av skuddene var det mer enn 0,2 poeng som skilte og verst var skudd 11, der Laura vant 10,9-10,8.

Jenny Stene ledet lenge den første delen av finalen, men ble passert av de to gullfinalistene på de siste fem skuddene. Uansett ble det 3.plass for Jenny etter flott skyting både i kvalifisering og finale. Også Katrine Lund sikra seg finaleplass i Granada, både Jeanette, Jenny og Katrine Lund skjøt over 630 poeng på de 60 kvalifiseringsskuddene. For Katrines del ble det exit etter 15 skudd i finalen og hun endte som nummer åtte.

Blant gutta var Jon-Hermann Hegg bestemann, også han sikra seg finaleplass, og ble til slutt nummer sju i finalen.

Skytterne våre fulgte godt opp I mix-lag-konkurransen med luftrifla, Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg ble nummer to i deres tredje gullfinale på rad utenlands denne våren. Etter andreplass bak italienske Sofia Ceccarello og Michele Bernardi i kvalifiseringen, var det duket for nok en spennende finale mot Italia, en duell som italienerne vant med 16 poeng mot 14. På siste duell var Italia 0,3 poeng bedre enn den norske duoen. Norge 2 med Jenny Stene og Henrik Larsen var ikke mye dårligere, de gikk til bronsefinale, der det ble tap 17-13 for Italia 2.

I luftrifle lag var det så tid for en ny norsk seier, trioen Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen vant 16-8 over USA i finalen etter å ha ligget under 6-8. Det norske kvinnelaget med Benedikte Oppedal, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad ble nummer fire etter tap for Polen i bronsefinalen.

Grand Prix-konkurransene i Granada forsetter med skeet og 50m rifle de kommende dagene. Alle resultater er å finne her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3031