Julie imponerte i Suhl

Etter gnistrende finaleskyting ble Julie Paulsen Johannesen nummer to på 50 meter helmatch i World Cup Junior Suhl. I alt sanket norske pistol- og rifleskyttere fem medaljer over 10 dager med skyting i det som var WC-debut for hele 15 av de 16 norske skytterne.

Det å innhente erfaringer fra tøff internasjonal konkurranse for våre unge, hardt satsende skyttere var kanskje det aller viktigste med turen, men troppen sikret seg allikevel 1 sølv- og 4 bronsemedaljer, samt flere andre flotte plasseringer.

Den aller beste prestasjonen sto Julie Johannessen for med sin sølvmedalje i 50m match, der hun etter å ha kjempet seg inn i finalen slo til med en helt overlegen finaleskyting. At gullet til slutt glapp i en spennende duell mot en sterk indisk skytter, gjorde ingenting for å redusere Julies prestasjon.

De 4 bronsemedaljene gikk til Tobias Bernhoft-Osa, Isak Gurrik og Even Olai Enger Throndsen i luftrifle lag, Julie Paulsen Johannesen og Tobias Bernhoft-Osa i 50m match mix-lag, Hans Wang Nøstvold, Tobias Skaarstad og Even Lien Akre i silhuettpistol lag og Ane Bjørkås Torgersen og Tobias Skaarstad i silhuettpistol mix-lag.

Av andre flotte resultater kan nevnes 16 år gamle Pernille Nor-Wolls 5. plass i luftrifle og Martine Sves 8.plass på 50m 60 skudd liggende.

Det en litt spesiell WC-runde, siden over 100 deltakere meldte forfall i tiden rett før konkurransen, mye pga. strenge koronaforholdsregler. Her gjorde det norske støtteapparatet en kjempejobb for å sikre at alle de norske fikk delta. Pistolskytterne våre fikk også en særskilt utfordring, i og med at de pga. norsk og tysk regelverk ikke kunne ta med seg egne våpen til 25m-konkurransene. Landslagstrener Uwe Knapp la ned mye arbeid i å samle sammen utlånsvåpen fra sine kontakter rundt i Tyskland, men det å skyte med lånte våpen gjorde sjølsagt WC-konkurransene ekstra krevende for de norske skytterne.

Disse skyttere deltok i Suhl:

RIFLE Kvinner junior
Julie Paulsen Johannesen
Martine Sve
Pernille Nor-Woll
Hanna Huser

RIFLE Menn junior
Tobias Bernhoft-Osa
Even Olai Enger Throndsen
Isak Gurrik
Lars Lilleng

PISTOL Kvinner junior
Tiril Fredrikke Schüller
Ane Bjørkås Torgersen
Malin Vik
Emmeline Eikrem Bryhn

PISTOL Menn junior
Tobias Skaarstad
Hans Nøstvold Wang
Sondre Risan Haltvik
Even Lien Akre