Ole-Harald Aas skjøt 587 poeng i WC i Baku

Ole-Harald Aas ble i dag nr. 5 i finalen i WC luftpistol i Baku, etter at han først vant kvalifiseringen med vanvittige 587 poeng.
Med 10-skuddsseriene 98-98-98-98-99-96=587 var han tre poeng foran nestemann på lista i kvaliken. Hans gamle norgesrekord var 582 poeng. Også i finalen hang han godt med i kampen med flere svært meriterte skyttere, og det ble altså til slutt en sterk 5. plass.

– Det var bare å slippe seg løs og tro på det i dag. Jeg måtte jobbe knallhardt og var veldig nøye før jeg slapp hvert eneste skudd, men det var flyt og det var herlig å skyte. Nå er jeg veldig glad og fornøyd, sa Ole-Harald Aas etter skyting. På de siste 20 World Cup-konkurranser i denne øvelsen har kun seks skyttere skutt en bedre poengsum i kvalifiseringen over 60 skudd, viser en kjapp gjennomgang av WC-sesongene siden 2015.

– 587 poeng er absolutt verdensklasse og nesten ikke til å tro. Vi vet hvor god Ole-Harald kommer til å bli, men det er likevel overraskende at han viser det så til de grader i dag. Finaleplassene både på 10 og 25 meter i WC Rio i april var et varsko, men dette er selve gjennombruddet internasjonalt for Ole-Harald. Han er en fremragende idrettsutøver og vi gleder oss til de neste årene, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Erik Eknes ble nummer 55 av de 79 skytterne med 567 poeng etter solide 289 poeng på siste 30 skudd, en sterk WC-debut i senior av junioren fra Kongsberg. Finalegrensa blant gutta gikk forøvrig på 581 poeng.
I kvinneklassen WC-debutere junioren Tiril Fredrikke Schüller med 558 poeng og 54.plass. Ann Helen Aune ble nummer 56 med 556 poeng. Her deltok 69 skyttere og finalegrensa var 575 poeng.
– Jeg er stolt av alle skytterne mine i dag. Det er så mye bra skyting og de unge kommer etterhvert. Men alle lag trenger en skikkelig frontfigur og det er Ole-Harald for oss. Absolutt fantastisk det han gjør i dag. Og han kommer til å bli enda bedre bare vi er tålmodige, sa landslagssjef Uwe Knapp i Baku.
Ole-Harald Aas og Uwe Knapp begynte å jobbe sammen i 2018. Det var faktisk i Baku året før, under EM 2017, at tidligere landslagsskytter Morgan Bunes fanget opp at Uwe ønsket nye utfordringer etter mange år i det tyske landslaget. Kontakt ble opprettet og han ble ansatt av Norges Skytterforbund ved nyttår. I dag trener Uwe en fremadstormende gjeng unge pistolskyttere med Ole-Harald i spissen.
Det skal også nevnes at det var tidligere landslagstrener Petter Bratli som først oppdaget talentet til Ole-Harald og varslet inn at her er en kar det bør satses på. Det er lett å være enig i det nå. Ole-Harald skjøt den gang for moderklubben hjemme i Porsgrunn, men har senere meldt overgang til Bærum PK der han har hatt mye god trening med lagkamerater på Kolsås.
Til slutt er det verdt å nevne at Ole-Harald nå er ranket som nr. 5 i verden på 10m luftpistol etter to finaleplasser på rad i World Cup i denne øvelsen.