Unge skyttere med gode prestasjoner i Baku

Ole-Harald Aas’ fantastiske luftpistolskyting i WC i Baku topper sjølsagt alt, men resten av den svært unge norske troppen i denne WC-runden som samler hele 703 skyttere fra 65 nasjoner, har også stått for gode resultater med luftpistol og luftrifle.

Særlig imponerte Milda Marina Søberg Haugen (bildet over) sin WC-debut, med sterke 628.3 poeng i  luftrifle havnet Milda på 15. plass i kvalifiseringen som må sies hadde et skyhøyt nivå. Finalegrensa gikk på 629.4 poeng, og tre skyttere hadde over 633 poeng. Det var god skyting også av Mari Bårdseng Løvseth med 627.5 poeng og Johanna Reksten med 622.8 poeng. Karina Stette gjennomførte også en god konkurranse med 618.8 poeng.

I guttas luftriflekonkurranse  gjennomførte Tobias Bernhoft-Osa en veldig god konkurranse. Tobias er fortsatt junior, og WC Baku er også hans WC-debut på seniornivå. Tobias endte på pene 623.7 poeng og 38. plass, og hadde en meget sterk åpning med seriene 104.8, 105.4, 104.8 og 104.2. Dessverre ble det litt tynt på de siste to 10 skuddsseriene, uansett veldig godt gjennomført av Tobias. En annen skytter som har sin WC-debut er Martin Nesvik Voss. Martin fikk 620,5 poeng og 55. plass, rett bak Vegard Sveen Nordhagen som hadde 621.0 poeng og 51. plass.

I mixed team luftrifle og luftpistol greide ingen av lagene våre å kvalifisere seg til medaljematchene, men det har tidvis vært mye bra skyting fra skytterne som har vært i aksjon. Milda Marina Søberg Haugen hadde en ny god dag på skytebanen, og fikk 314.2 poeng på sine 30 skudd. Sammen med makker Vegard Sveen Nordhagen havnet de på 25. plass med poengsummen 623.1. Vårt andre par, Mari Bårdseng Løvseth og Tobias Bernhoft-Osa, havnet rett bak med 623.0 poeng og 26. plass.

Litt ujevn konkurranse også for våre pistolskyttere, men også her leverte alle skyttere tidvis gode serier. Ann Helen Aune og Ole-Harald Aas fikk til sammen 559 poeng og 31. plass. For våre unge pistolskyttere, Tiril Fredrikke Schüller og Erik Eknes, som begge fortsatt er juniorer, ble det til sammen 556 poeng og 34. plass.

I lagkonkurransene var det bare i luftrifle at Norge hadde fulle lag å stille med. De tre gutta, Tobias Bernhoft-Osa, Martin Nesvik Voss og Vegard Nordhagen ble nr. 11 etter jevn skyting, der Martin var best, og det var 4,3 poeng opp til 8.plassen som ga adgang til 2. kvalikrunde. Jentene, med Milda Maria Søberg Haugen, Oda Bårdseng Løvseth og Johanna Reksten på laget, var i samme bås, tre jevne serier (med Mari som best), 12. plass og 4,3 poeng opp til 8.plassen.

Nå har skytterne våre pakket ned luftvåpene, resten av uka er det konkuranser på 25m pistol og 50m rifle i Baku.

Alle resultater fra WC-runden er å finne her: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3032