Fin WC-debut av Martin

Det ble en fin World Cup-debut av 18 år gamle Martin Sørlie-Rogne i WC Para Chateauroux tirsdag formiddag. Med 622,0 poeng ble han nummer 20 av de 43 startende i R4, 10 meter rifle stående.

Martins serier i dag var 103,2-102,5-104,0-104,3-103,3-104,7 og han var 6,7 poeng bak finalegrensa til slutt. Best av alle i kvalifiseringen var franske Tanguy De La Forest med hele 634,9 poeng, bare 1,2 poeng fra verdensrekord. Vi ser av egen statistikk at snittet 631,71 på de 8 beste i kvalifiseringen er det høyeste noen gang i World Cup på R4, så dette var litt av en konkurranse å debutere i for Martin. Indiske Devaraddi Ramakrishna vant finalen på 253,1, bare nitideler fra verdensrekord.

Løser det godt
– Det blir litt spenning for Martin i dag. Prøveskuddene sitter dype i tieren og så blir det et annet skuddbilde i selve konkurransen. Men det er derfor vi er her, for å lære å skyte konkurranser under press. Og Martin løser dette godt, han tar pauser og henter seg inn. Alt i alt veldig bra av ham, sier landslagstrener på Skytterlandslaget UNG, Malin Westerheim.

I EM på Hamar i mars satte Martin juniorverdensrekord på R4 og ble nummer 11 med 627,1 poeng, bare 1,8 poeng fra finale – en strålende prestasjon av 18-åringen som til daglig skyter og studerer ved NTG Kongsvinger.

Fredag skyter Martin Sørlie-Rogne R9, 50 meter liggende og søndag R5, 10 meter liggende i WC Para Chateauroux. Han er eneste norske deltager etter at Vegard Sørlie Krogsæther måtte melde sykdomsforfall dagen før avreise til Frankrike.

Tidenes største
WC Para Chataeauroux er tidenes største World Cup for paraskytterne med 270 deltakere fra 52 nasjoner tilstede. Totalt blir det 622 starter og 30 mixed team opplyser arrangøren.
– Martin er her for å lære og vi skal ikke ha høye forventninger til verken resultat eller plassering. Vi har samme fokus som alle andre i Skytterlandslaget, det handler om å trene, forberede seg til og gjennomføre konkurranser på best mulig måte, og så teller vi opp etterpå. Men det kan sies at vi har hatt et par fine dager her nede på standplassen i Frankrike, og vi gleder oss til konkurransene starter, sa Malin Westerheim før konkurransene startet i Chateauroux.

Alle resultater fra WC Chatearoux.