Vellykket Bærum Masters – for åttende gang

I helgen ble det åttende i rekken av veteranriflestevnet Bærum Masters arrangert på Løvenskioldbanen. Som alltid med Knut Trulsrud som primus motor, egentlig kun assistert av kona Jorunn og Bergsvein Bårdstu.

Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

Denne gangen ble det ikke rom for noen øvelser med grovkaliber, stevnet besto av én luftkonkurranse på Kolsås fredag, fulgt av fire øvelser på 50 m-banen på Løvenskiold: 60 skudd liggende og  30/30-match på lørdag, 60 skudd liggende og 3×20 match på søndag. Matchene på lørdag telte også i Norgescup for veteraner.

– Det ble nok litt dårligere deltagelse enn jeg hadde håpet på, men nesten 85 starter er vel brukbart, sier Knut Trulsrud. Som så ofte før hadde også fem danske skyttere funnet veien til Bærum og Løvenskioldbanen.

Vil satse videre

Bærums Skytterlag, som har vært den formelle arrangøren av Bærum Masters, finnes ikke mer, og derfor er mange bekymret for den videre skjebnen til Masters-arrangementet.

Knut Trulsrud kan berolige, han har planer om at arrangementet skal leve videre.

– Jeg er temmelig sikker på at det blir stevne også neste sommer, selv om jeg ikke kan si noe sikkert ennå om hvordan organiseringen vil skje, sier Knut.

Nivået på stevnet iår var ganske høyt, til tross for at den kjente vinden på Løvenskioldbanen bød på utfordringer!

Komplette resultater fra Bærum Masters 2022 finner du på Facebooksiden til Norske Rifleveteraner.

Her nevner vi at beste luftskytter ble Nils Petter Håkedal med 408p, og han skjøt også best på 3×20 skudd med 574 p. Svein Gunnar Slørdal hadde beste liggenderesultat med 622,5 p.