NM Bane: Dag 4 – Silhuettpistol og 50m rifle!

I dag har det blitt skutt Sillhuettpistol og 50m rifle!

Silhuettpistol:
Veteranene er ferdigskutt sillhuettpistol, hvilket som betyr de har hviledag i morgen. Junior og åpen klasse har i dag skutt  første del av sillhuettpistol, og har finaler 13.30 (junior) og 15.00 (åpen klasse) i morgen. Resultater og live-sending finner du her.

Til tross for at det gjøres klar til andre halvdel og finaler i morgen, stiller veteranene opp med norgesrekorder så det holder: Jakob Kråkevik satte norgesrekord med 535 poeng i V65! Terje Storholt hadde den gamle rekorden på 526, satt i 2021. Bjørn Johannes Øyestaul satte også norgesrekord med 535 poeng i V55. Den forrige rekorden hadde Esten Murbreck på 528 poeng fra 2021. Asmund Sigvald Broks tok sitt fjerde NM-gull i V73 denne uken, blir spennende å se om det fortsetter med gull i resten av øvelsene!

Etter halvveis ut i NM-bane, ser vi at det er mange veteraner som troner på den eksklusive listen over «utøvere med flest NM-gull». Her er Terje Storholt på 5. plass, mens Jakob Kråkevik er på 6. plass!

Vi gratulerer veteranene med god skyting – og nye mesterskapstitler, så gleder vi oss til finaler i morgen!

50m, rifle:
Jenny Stene vant 60-ligg i kvinneklassen, dette kun 0,5 poeng foran Jeanette Hegg Duestad. De skøt henholdsvis 622,5 og 622,0 poeng. Kampen om norgesmestertittelen ble svært spennende også i junior kvinner, her måtte norgesmesteren utpekes ved rangering på siste serie. Både Caroline Finnestad Lund og Julie Paulsen Johannessen skjøt 621,0 poeng. Caroline hadde 103,6 på siste serie, mens Julie hadde 103,0 på siste serie. Caroline Finnestad Lund kunne til slutt strekke hendene i været, og kalle seg selv norgesmester i denne øvelsen.

Tidligere på dagen hadde junior og senior menn skutt innledende halvmatch på 50 meter, også har var det tett i teten.
Etter 20 skutt i hver stilling vant Simon Kolstad Claussen innledende med 591 poeng, mens Ole Martin Halvorsen fortsetter å imponere, og presterte 590 poeng. Dermed var det duket for en spennende finale – noe den også ble. Det var en finale med svært høyt nivå, og det var ikke før på den stående serien man begynte å få et skille i toppen. Når bronsevinneren skulle kåres, hadde både Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg 401,2 poeng. Dermed ble det shoot-off om medaljen, der Henrik Larsen la inn en 10,7, mens Jon-Hermann en 10,2. Dermed vant Henrik bronse i årets NM. Til slutt sto Simon og Ole Martin igjen i kampen om årets norgesmestertittel – og det var god skyting! Det var jevnt, men Ole Martin hadde sterke 10ere, som gjorde at poengene rant inn. Til slutt kunne han juble for norgesmestertittelen, etter at stillingen ble 16-4!

I junior menn skøt Jens Olsrud Østli 577 innledende, mens Even Olai Enger Throndsen skøt 576 poeng. Like bak var Lars Tobias Ulnes Bernhoft-Osa, med 575 poeng! Dermed lå også denne finalen an til å bli svært spennende. Det gjorde den også, der De tre overnevnte og Vebjørn Grimsrud sto igjen og kjempet om medaljene. Det var mye spenning i heatet, men Vebjørn Grimsrud holdt Lars Tobias unna, og vant bronsen!

Kampen om norgesmestertittelen sto mellom Jens Olsrud Østli fra Stange Sportsskyttere og Even Olai Enger Throndsen fra Krapfoss Sportsskytterlag. De fulgte hverandre tett, og måtte dele poeng 2 ganger – da det ikke ble avgjort på jevne desimaler. Dog holdt Even Olai stødig, og hentet poeng gjennom hele finalen, der stillingen ble 16-6. Dermed gratulerer vi Even Olai med gull, Jens med sølv og bronse til Vebjørn!

Topp 3 resultater etter dagen:
Fullstendige resultatlister finner du her.

Silhuettpistol:
V55:
1. Bjørn Johannes Øyestaul, Farris Sportsskyttere: 535 poeng.
2. Bjørn Berven-Hanssen, Sola Pk: 530 poeng.
3. Peder Sperstad, Bærum Pk: 512 poeng.

V65:
1. Jakob Kråkevik, Odda Pk: 535 poeng.
2. Esten Murbreck, Hamar SSK: 528 poeng. 3. Helge Olden, Ørland Sportsskyttere: 517 poeng.
V73:
1. Asmund Sigvald Broks, Farris Sportsskyttere: 496 poeng.
2. Bjørn Anton Jakobsen, Trondheim Sportsskyttere: 470 poeng.

Rifle:
Kvinner, liggende:
1. Jenny Stene, Kisen MSL: 622,5 poeng.
2. Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skl. Avd. NSF: 622,0 poeng.
3. Katrine Lund, Numedal SSK: 620,7 poeng.

Junior kvinner, liggende:
1. Caroline Finnestad Lund, Kisen MSL: 621,0 poeng.
2. Julie Paulsen Johannnessen, Fredrikstad MSL: 621,0 poeng.
3. Veronica Meldal Brandtzæg, Meråker Skoleidrettslag: 619,4 poeng.

Junior menn, match:
1. Even Olai Enger Throndsen, Krapfoss SSL
3. Jens Olsrud Østli, Stange Sportsskyttere
3. Vebjørn Grimsrud, Krapfoss SSL

Menn, match:
1. Ole Martin Halvorsen, Kisen MSL
2. Simon Kolstad Claussen, Kisen MSL
3. Henrik Larsen, Krapfoss SSL