World Cup Para München starter fredag

Det er på ny klart for en runde World Cup med norske skyttere på plass. En pistolskytter og tre rifleskyttere fra Norge skal i aksjon i World Cup Para München med start fredag 15.juli.

– Alle de norske skytterne er i trening på banen dagen før dagen, og alt har gått som planlagt så langt. Godt over 30 grader her nede, men inne på 10 meter er det faktisk ganske svalt og greit for øyeblikket. Dette ser ut til å kunne bli en flott World Cup og vi gleder oss over å endelig kunne få skyte i München, sier landslagstrener for rifleskytterne Malin Westerheim.

Selv har hun god erfaring fra banene i München, der hun for noen år tilbake ble første norske kvinne til å skyte over 420 poeng på 10 meter luftrifle 40 skudd. OL-anlegget fra 1972 har i en årrekke vært World Cup-arena for ISSF, men det er første gang paraskytterne har sin World Cup her.

206 skyttere fra 34 land skal skyte i øvelser med både pistol, rifle og hagle over seks dager i sommervarmen i Tyskland. Torsdag er det 32 grader på skytebanen, men det blir noe kjøligere de neste dagene før temperaturen stiger over 30 grader igjen mot slutten av konkurranseperioden.

Pistolskytteren Espen Børsum Jensen er første norske i aksjon fredag morgen. Espen debuterer i World Cup og åpner med skyting i P3, som er 25 meter sportspistol.  Søndag skyter han P1, 10 meter luftpistol – mandag P5, 10 meter luftpistol standard – tirsdag P4, 50 meter fripistol.

Veteranen Monica Lillehagen er også i gang med konkurranser på åpningsdagen fredag. Hun åpner med sin favorittøvelse R2, 10 meter luftrifle stående, og skyter R6, 50 meter rifle liggende på lørdag, samt R3, 10 meter luftrifle liggende på tirsdag.

Våre to siste utøvere er ungguttene Vegard Sørlie Krogsæther og Martin Sørlie-Rogne. For Vegard er dette aller første World Cup, mens Marting debuterete i Frankrike tidligere i år.

Lørdag er Martin først ute av disse to på R4, 10 meter luftrifle stående. Mandag skal begge skyte R9, 50 meter rifle liggende, før de avslutter tirsdag med R5, 10 meter luftrifle liggende.

Vi oppdaterer våre Facebooksider under World Cup München med tekst, bilder og resultater. Du kan også følge skytingen på disse resultatsidene – http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=b1f09a21-3d30-42e0-8cd7-6b9a04152c14.

Alle finaler skal sendes direkte på https://sportdeutschland.tv/deutscher-schuetzenbund/munich-2022-wsps-world-cup.