Andrea og Malin takker for seg

Andrea Wick og Malin Westerheim blir ikke med videre som landslagstrenere for Skytterlandslaget UNG. Begge gir seg denne høsten etter tre års arbeid med de yngste rifleutøverne på Skytterlandslaget.

– Det er veldig leit at både Andrea og Malin nå forlater oss. De har gjort en fremragende jobb som landslagstrenere og bidratt til å skape en toppidrettskultur som er nødvendig for å lykkes internasjonalt, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Jeg har hatt en fantastisk, lærerik og spennende tid som trener i Skytterlandslaget med dedikerte utøvere som ønsker å utvikle seg hele tiden, men jeg har også kjent på utilstrekkelighet. Med mye reising i inn- og utland og som småbarnsmor, har det vært vanskelig å bidra så mye som jeg ønsker i treningshverdagen til hver enkelt utøver. En totalvurdering av ulike faktorer gjør at det beste for meg og min familie gjør at jeg nå avslutter kontrakten. Jeg skal fortsatt jobbe med ungdom i tida framover, men nå nærmere hjemmet og i en motsatt skala av å jage medaljer og toppresultater, sier Malin Westerheim.

Malin Westerheim sammen med Monica Lillehagen under WC München i juli.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått jobbe med de fantastiske utøverne vi har på Skytterlandslaget. Å bidra til at ungdom får utvikle seg og trives sammen i en toppidrettssatsing har vært en stor glede og jeg er stolt over det vi sammen har fått til. Jeg er veldig lei meg for at det ikke ble mulig for meg å fortsette og jeg kommer til å savne alle på Skytterlandslaget. Med så mange unge, hardtarbeidende og dedikerte utøvere er jeg imidlertid overbevist om at norsk skyttersport går en lys fremtid i møte, og at vi får mange store øyeblikk å glede oss over i årene fremover, sier Andrea Wick.

Andrea Wick sammen med Pernille Nor-Woll under WC Suhl i mai. 

Malin Westerheim ble ansatt våren 2019 som landslagstrener for skytterne i de paralympiske øvelsene og prosjektleder for et nytt paraprosjekt i samarbeid med Olympiatoppen og Stiftelsen VI. Det siste året har hun vært 100% landslagstrener på Skytterlandslaget UNG med ansvar for både olympiske og paralympiske utøvere.

Andrea Wick ble ansatt som prosjektleder for Skytterlandslaget UNG og landslagstrener junior rifle høsten 2019. Det siste året har hun sammen med Malin vært landslagstrener i Skytterlandslaget UNG, der både juniorer og unge seniorer har fått sitt tilbud.

Sesongen 2022 har gitt gode bevis på stor framgang blant de unge rifleskytterne. Martin Sørlie-Rogne har satt juniorverdensrekord i EM, Pernille Nor-Woll har vunnet EM-sølv, Julie Paulsen Johannesen sølv i World Cup, og ikke minst klatret de tre UNG-utøverne Johanna Reksten, Mari Bårdseng Løvseth og Karina Stette til topps av premiepallen i WC Baku i lagkonkurransen på 50 meter match. I tillegg er hele fire UNG-utøvere klare for seniorkonkurransene i EM og VM til høsten.

– Vårt ønske var å utvikle begge to til å bli best mulig som trenere. Vi har i samtaler prøvd å legge til rette maksimalt, men vi kom dessverre ikke i mål i kontraktsforhandlingene. Det er veldig krevende å være trener i toppidretten og det er ikke alltid vi kan tilby de rammene som er nødvendig for å få eller holde på de trenere vi ønsker oss. Uansett ønsker vi både Malin og Andrea lykke til i nye jobber og håper våre veier krysses igjen. De har vært dedikerte, engasjerte og veldig dyktige i jobbene sine og nå blir det opp til oss å tette det hullet de etterlater seg. Arbeidet er godt i gang og vi vil finne løsninger i løpet av høsten, sier sportssjef Tor Idar Aune.