Bra medaljehøst for rifleskytterne i Nordisk for veteraner

Bare et titalls norske rifleskyttere tok turen til årets utgave av Nordisk Mesterskap for veteraner i Finland. Også svensker, dansker og estlendere var dårligere representert enn forventet. Årsaken er nok i hovedsak at stevnet var delt på tre steder med ganske stor avstand, grunnet vansker med å stille baner for alle grener på samme sted.
Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

Foto over: Randi Karoliussen tok flest medaljer av alle. Her fotografert på 300-metersbanen i Hollola

Grovkaliber på 300 m ble skutt i Hollola rett utenfor Lahti, en flott bane mange nordmenn kjenner godt. Tidligere har det også vært en fin 50-metersbane samme sted, men den har de siste årene vært lite i bruk, og nå er bare noen få standplasser i bruk der. 50 metergrenene ble derfor flyttet rundt 20 mil vestover, til Säkylä, som har et fint, moderne anlegg med over 30 elektroniske skiver. Luft på 10 m ble avviklet ved Åbo, ytterligere nærmere ti mil vestover. Det ble med andre ord mye kjøring, og i Säkylä var det begrenset utvalg i overnattingssteder. Privat innkvartering og campinghytter ble løsningen der for de fleste, mens de fleste bodde på gode hoteller i såvel Lahti som Åbo.

Pallen på 2×30 match 50 m i V65: Harald Stenvaag vant foran Bjørn Myrset og finske Kalle Leskinen. På 60 skudd liggende sto de samme på pallen, men Stenvaag og Myrset byttet plass.

Arrangementet må likevel betegnes som vellykket, arenaene var av høy standard, og stevnene ble greit gjennomført. Som så ofte i Finland var forholdene tildels ganske vanskelige, med sterkt varierende vind og periodevis litt utfordrende lysforhold. De finske skytterne var i stort flertall, og mange ventet at de også ville dominere resultatlistene. Det skjedde ikke, de fleste hjemmebaneskytterne skjøt under pari, og det var faktisk den lille norske kontingenten som markerte seg mest! Det ble hele 21 norske medaljer, som fordelte seg slik: 8 gull, 6 sølv og 4 bronse individuelt, samt to gull og en sølv i lagskyting. Mestvinnende norske skytter ble Randi Karoliussen med 2 gull og 2 sølv individuelt, samt 2 gull og 1 sølv i lagskyting.

Stilstudie av to tidligere verdensmestere, nå konkurrenter i veteran 65: Harald Stenvaag til venstre, Kalle Leskinen til høyre. Her skytes kneserien i 2×30 skudd på 300 m. Det ble gull til Harald, bronse til Kalle.

Norske medaljevinnere:

300 m liggende:

V45K: Randi Karoliussen, sølv

V55M: Svein Gunnar Slørdahl, bronse

V65M: Harald Stenvaag, gull

V73M: Svein-Erik Tosterud, bronse

Lag: Gull ved Randi Karoliussen, Svein Gunnar Slørdahl og Harald Stenvaag

300 m 3×20 match:

V65M: Tor-Arne Solbakken, bronse

300 m 2×30 match:

V65M: Harald Stenvaag, gull

50 m 3×20 match

V45K: Randi Karoliussen, gull

V55M: Arne Morten Nyfløt, sølv

Lag: Gull ved Randi Karoliussen, Arne Morten Nyfløt og Tor-Arne Solbakken

50 m 2×30 match:

V65M: Harald Stenvaag, gull, Bjørn Myrseth sølv

V73M: Svein-Erik Tosterud, gull

50 m liggende:

V45K: Randi Karoliussen, sølv

V55M: Arne Morten Nyfløt, sølv

V65M: Bjørn Myrset, gull, Harald Stenvaag, sølv

V73M: Svein-Erik Tosterud, gull

Lagskyting: Sølv ved Stenvaag, Karoliussen og Slørdahl. Bronse ved Myrset, Nyfløt og Stein Martinsen

10 m luft:

V45K: Randi Karoliussen, gull

V55M: Svein Gunnar Slørdahl, bronse