NM Nordisk Trap 2022 gjennomført i strålende vær!

NM i Nordisk Trap 2022 ble vel gjennomført hos Åmot JFF oppe på Hovdmoen.
Tekst: Ann Jeanette Brevik Foto: Per Fleischmann

Foto øverst: Alle gullvinnerne fra helgens NM i Nordisk Trap.

Siden Åmot JFF ble tildelt NM i Nordisk Trap for 2022 har de jobbet og stått på oppe på skytebanen. De har laget en helt ny bane, slik at de hadde totalt fem baner til gjennomføringen av NM. Dette ble veldig bra, siden det skytes 5 serier innledende og da får alle skutt en serie på hver av banene.

Etter litt frafall på grunn av sykdom, så dukket det opp hele 199 deltakere i årets NM – en oppgang fra i fjor. Dette er positivt og en trend vi håper fortsetter fremover!

En annen positiv utvikling vi hadde var at i år var det tre deltakere i paraklassen – imotsetning til 1 deltaker i fjor. Det er veldig kjekt å se denne utviklingen og vi håper at disse har fått mersmak til å spre det gode budskap slik at vi får enda flere paraskyttere med til neste år! Para- og kompetansesamlinger bærer frukter og paraskytterne som deltok på NM i helga håpet på mer av det fremover og kom til å fortsette med skytingen! Åmot JFF hadde også et anlegg som var godt tilrettelagt og hadde gjort flere tiltak for at det skulle være greit å farte rundt på anlegget i rullestol.

Paraskyttere i aksjon under NM i Nordisk Trap 2022.

Været har vært helt fantastisk gjennom hele helgen med skikkelig sommervarme, til både glede og noe armod, selvfølgelig. Ved skytestart kl.09.00, var vi vel oppe i 19 grader alle dagene og temperaturen bare utover dagen, så det gikk bra unna på mineralvannsalget!

Tusen takk til årets jury, som fikk en seig start og noen frustrerende timer i forkant for å få alle banene godkjent til NM, men de klarte det med iherdig innsats, og til tross for litt små tekniske problemer som man lett kan oppleve på et såpass stort arrangement så gikk det alt i alt veldig smurt gjennom helgen.

Årets juryleder var John Solbakken og han hadde med seg jurymedlemmene; Ole Petter Gulbrandsen, Robert Harald Flatli, Geir Tidemandsen og Martin Røsaker.

Capsskyting under NM i Nordisk Trap 2022.

Mange satte pris på et NM på Rena, for med et så fint anlegg med gode overnattingsmuligheter, av både NM-camp, camping, hotell og motell innenfor 10 minutters kjøring ble det en veldig sosial helg for mange, til stor glede for store og små!

Nytt av året er at Ungdomsklassen er blitt delt inn i U14 og U16. I henhold til regelverket, så skyter ikke U14 finaler, men får sine medaljer ut ifra de innledende rundene.

Åmot JFF tilbød de 7 deltakerne i U14 om å kjøre en finale med de 5 beste skytterne, hvor de startet på 0 poeng før finalen og fikk premier etter endt finale skyting. Dette ble veldig godt mottatt og alle 5 som deltok i finalen fikk med seg flotte premier hjem! Disse premiene kom i tillegg til premien de fikk i klasse U14 hvor alle ungdommene fikk premie.

Som et ledd i Norges Skytterforbund sin promotering og arbeid for å bygge opp gruppen med parautøvere i leirdueskyting, så fikk undertegnde – som NSFs representant – dispensasjon til å dele ut medalje til alle 3 utøverne som stilte i klassen SG-S i år!

Fra NM i Nordisk Trap 2022.

Som dere ser i oversikten over medaljevinnere under så er de godt spredd i landet, og de ønsker flere å konkurrere med, så det er bare å stå på, ofte lite og enkle justeringer som må til, for at akkurat din klubb og bane kan få aktive paraskyttere!

Vår utvalgte speaker for helgen, Kent Arild Moldal fra Kvam S.S.K., stilte som utfyller i SG-S finalen, da han i pausene mellom serier og speakertjeneste hvilte seg i rullestol etter å ha brukket det ene benet. Han var mektig imponert over gutta, for det var jaggu ingen enkel sak å skyte fra rullestolen, sa han!

Årets medaljevinnere:

SG-S:
Gullet gikk til fjorårets gullvinner; Leif Arild Fjellheim fra Team Sørvest
Sølvet gikk til Richard Fromreide fra Bergen L.K.
Bronsen gikk til Daniel Fiske fra Nordvestlandet L.K.

Junior menn:
Gullet gikk til Martin Røsaker fra Skien JFF
Sølvet gikk til Alexander Dahl fra Arbeidernes JFF Halden etter en meget spennende shoot off mot Filip Østensen fra Bodø JFF som da endte med Bronsen!

U14:
Gullet gikk til Ole Emil Gulbrandsen fra Ullensaker JFF
Sølvet gikk til Arnt Martin Skofteland fra Lindesnes JFF
Bronsen gikk til Noah Sævik fra Nordvestlandet L.K.

U16:
Gullet gikk til Marius Malmbekk Mastermo fra Rana JFF
Sølvet gikk til Jørgen Nybøle fra Arbeidernes JFF Halden
Bronsen gikk til Torjus Hultin Aurebekk fra Songdalen L.K.

V55:
Gullet gikk til Robert Jensvoll fra Kvam S.S.K.
Sølvet gikk til Johan Harstad fra Nordvestlandet L.K.
Bronsen gikk til Knut Erik Skjolden fra Tvedestrand JFF etter en shoot off mot Jim Pedersen fra Alta JFF.

V65:
Gullet gikk til Tommy Jakobsen fra Grimstad JFF etter en shoot off mot Geir Guldhaug fra Onsøy JFF, som endte opp med sølvet, mens bronsen gikk til Gudmund Kalvik Kjøniksen fra Sarpsborg og Omegn JFF.

V73:
Gullet gikk til Bjørn Haug fra Enebakk JFF
Sølvet gikk til Johan Skogsrud fra Løiten S.S.
Bronsen gikk til Gaute Gravdahl fra Vestre Toten JFF.

Damer:
Gullet gikk til Eva Kristin Oliversen fra Kvam S.S.K.
Sølvet gikk til Elise Larsen fra Bodø JFF
Bronsen gikk til Heidi Bråten fra Lørenskog S.S.

I seniorklassen endte vi opp med en shoot-off om alle tre medaljene, da det var 3 stk. som stod med lik poengsum etter endt finale. Shoot-off’en gikk mellom: Mikael Østensen, Ole Petter Gulbrandsen og Øyvind Skoglund.

Ole Petter Gulbrandsen fra Ullensaker JFF trakk det korteste strået og endte med bronse. Mikael Østensen fra Bodø JFF fikk sølvet og Øyvind Skoglund som ikke bommet på en eneste due, gikk av med seieren og gullet i seniorklassen!

Øyvind Skoglund med både gullmedalje og ny hagle.

Åmot JFF med Gunnar Filtvedt i bresjen hadde sørget for et aldeles bugnende premiebord til deltakerne. Det ble delt ut rikelig med ammunisjon, diverse Beretta-artikler, soveposer, kjølebokser, bålpanner, våpenfutteraler og mye, mye mer. De hadde også sørget for flere flotte trekkepremier blant alle deltakerne som var igjen på premieutdelingen.

Magne Landrø var til stede med stand gjennom hele helgen og sørget for 3 flotte hagler som også ble trukket helt på slutten. En gikk til junioren Torjus Hultin Aurebekk – den nybakte bronsevinneren i U16 var den heldige vinneren og jeg tror nesten ikke han trodde det var sant på ansiktsuttrykket da han fikk haglen overbrakt!

Haglen som ble trukket blant alle damene, endte også opp hos en bronsevinner, en veldig begeistret Heidi Bråten som smilte fra øre til øre da navnet hennes ble ropt opp!

Heidi Bråten med ny hagle.

Den siste haglen gikk til den beste skytteren på NM, så den gikk til den nybakte Norgesmesteren i seniorklassen; Øyvind Skoglund!

Det ble i det hele tatt en fantastisk premieutdeling som jeg tror mange kommer til å huske lenge.

Gunnar Filtvedt som er et godt kjent navn blant de fleste i hagleverden etter sin lange fartstid både som utøver og ildsjel var veldig begeistret over å ha vært med på et NM i Nordisk Trap, noe som var nytt for hans del og som ble en meget positiv opplevelse. For en fin gjeng og at så mange ble igjen til premieutdelingen var veldig kjekt for han og alle hans kompanjonger som har stått på for at dette NM’et skulle bli så bra!

Arrangørene som stod på for å gjøre NM i Nordisk Trap til et så flott arrangement! Fra høyre: Gunnar Filtvedt, Oddvar Tidemandsen, Anne-Birgit Tidemandsen, Christer Tollefsen, Tom Johnny Myrvold, Geir Tidemandsen, Robert Syversen og Per Fleischmann.

En stor takk til alle de som har stått på for at vi fikk et så flott NM og til alle deltakerne som har kommet helt fra Finnmark i Nord til Agder i Sør, Hordaland i Vest og Viken i Øst. Faktisk har hele 40 klubber har vært representert denne helgen.

Denne helgen har vi også hatt uttak til Landslaget som skal representere Norge i det Nordiske mesterskapet mot Danmark og Sverige som skal foregå nede hos Songdalen L.K. første helgen i september. Mer om dette uttaket kommer når alle deltakerbekreftelsene er i boks.

Nå venter vi bare spent på søknader fra klubber som ønsker å arrangere NM til neste år!

En stor takk også til fotograf Per Fleischmann som tok mange flotte stemningsfoto under norgesmesterskapet! Noen av dem ser du i denne artikkelen, men du kan se alle Pers foto fra helgens NM her: