Flott skyting om Oslo Østre Sportsskytteres vandrepokaler

Da Oslo Østre Sportsskyttere arrangerte 50-meterstevne på Løvenskioldbanen i 2017, satte klubben opp tre vandrepokaler som skulle gå over 5 år, til 2021. Koronabegrensninger underveis gjorde at avgjørelsen falt først nå i helgen, etter seks år. Simon Kolstad Claussen, Kisen MSL, vant helmatchpokalen, Stein Martinsen, Numedal Sportsskyttere, vant halvmatch og Harald Stenvaag, VBS, tok seg av liggendepokalen.
Tekst og foto: Svein-Erik Tosterud

Foto øverst: Simon Kolstad Claussen vant helmatchpokalen.

Det ble skutt svært godt på årets stevne, med Jon Herman Heggs (Kisen MSL) 1189 på helmatch på topp. Claussen var hakk i hæl med 1186, og vant sammenlagt med klart høyest plassiffer etter fem år.

Stein Martinsen var også suverent best etter fem år, selv om han med 564 kom et stykke ned på listen i siste runde. Best her var Even Enger Trondsen, Krapfoss SSL med 580, mens Tobias Bernhoft Osa, VBS, skjøt 578.

Vinneren av liggendepokalen, Rune Sørlis Vandrepremier gikk heller ikke til dagens vinner Harald Stenvaag. Han fikk suverent beste plassiffer etter fem år, men 616,1 poeng ble slått av flere, med Simon Kolstad Claussen (622,6) og Kjell Roar Livold, Krapfoss SSL (620,5,) i spissen.