Anneline og Emilie representerte Norge under VM i viltmål 2022

VM i viltmål 2022 ble arrangert i den franske byen Châteauroux i starten av august, og de to norske deltagerne – Anneline Tangen og Emilie Victoria Oppegaard Sørlie – gjorde en solid innsats under mesterskapet.

De to reiste til Frankrike med landslagstrener Ola Stene – som meldte om gode forhold og god stemning gjennom hele verdensmesterskapet.

Anneline Tangen i aksjon under VM i viltmål 2022.

Anneline Tangen stilte for Norge i seniorklassen for damer i øvelse 10m viltmål og 10m vilmål mix. Førstnevnte konkurranse gjennomføres over to dager, med 30 langsomme sprang på dag 1 og 30 hurtige sprang på dag 2, mens sistnevnte er en blanding mellom hurtige og langsomme sprang som skytes over to runder (20 + 20 skudd) på en dag.

På 10m viltmål var Anneline litt anspent på de ti første skuddene, men jobbet seg godt inn og skjøt teknisk veldig bra på de siste 20 skuddene. Hun avsluttet sterkt med 95 poeng på siste ti skudd. Anneline ende på 271 poeng og foreløpig 10. plass av totalt 13 deltakere. Det er jevnt i seniorklassen for damer, og mange skyttere befant seg innenfor 268-277 poeng etter dag en.

Dagen etter, på 30 hurtige sprang oppnådde Anneline 251 poeng med seriene 80 – 83 – 88. Med 271 poeng på langsomme sprang fra dagen før, ga dette totalt 522 poeng, og 10. plass av totalt 13 deltakere i klassen for senior kvinner.

På 10m vilmål mix ble det en litt blandet konkurranse for Anneline, der hun ikke fant helt flyten på første runde og skuddene satt lenger ute enn de pleier. Anneline fikk poengene 83 + 79 på de første 20 skuddene. På andre runde gikk det derimot langt bedre, og her ble det 87 + 92 poeng på de siste 20 skuddene. Dette ga totalt 341 poeng, og 12. plass av i alt 13 deltakere i klassen for senior damer.

Emilie Victoria Oppegaard Sørlie deltok i de samme øvelsene, men i klassen for junior damer.

På 10m viltmål var ikke Emilie like fornøyd med første del av konkurransen, og var litt skuffet etter dag en. Dette til tross for at hun skjøt 11 poeng bedre enn hun gjorde på EM på Hamar tidligere i år. Landslagstrener forteller at Emilie har tatt tekniske steg, og hadde skutt veldig bra på trening før VM, og hun hadde nok derfor forventninger om å prestere bedre i konkurransene. Etter at første del av konkurransen var gjennomført, hadde Emilie 251 poeng, og var foreløpig nummer 8 av 8 deltakere i juniorklassen.

Emilie Victoria Oppegaard Sørlie og Anneline Tangen.

I del to skjøt Emilie 245 poeng skyting med seriene 83 – 77 – 85. Totalt ble det 496 poeng og 8. plass av totalt 8 deltakere i klassen for junior kvinner.

På 10m viltmål mix åpnet Emilie konkurransen bra, og skjøt 83 + 80 poeng på de første 20 skuddene. Dette var både hun selv og landslagstrener Ola Stene veldig fornøyd med. På andre runde ble det dessverre en litt tung start, men hun jobbet seg godt inn og avsluttet bra. Her ble det 71 + 86 poeng på de siste 20 skuddene. Dette ga totalt 320 poeng og 8. plass av i alt 8 deltakere i klassen for junior damer.