Namsos Sportsskytterlag viste seg fram på Namsosmartnan

Vår klubbutvikler Wenche Horten reiser land og strand rundt for å besøke klubber og i august besøkte hun blant annet Namsos Sportsskytterlag, Harstad Sportsskyttere og Storfjord Sportsskytterklubb.
Tekst og foto: Wenche Horten

Foto øverst: Namsos Sportsskytterlag på stand under «Namsosmartnan». Fra venstre Ann Cathrine Sverkmo Walleraune og Chris Overgaard Sverkmo.

Namsos Sportsskytterlag
På våren i år så var jeg på klubbesøk hos Namsos Sportsskytterlag. Vi la mange gode planer sammen, blant annet at klubben skulle ha stand på det lokale og populære arrangementet “Namsosmartnan”. Dette for å vise frem hvilken fin idrett skyting er og for å vise fram at det finnes en sportsskytterklubb i Namsos og hva klubben kan tilby for folk i alle aldere.

Her viste vi frem ei rifle og skytterklær. Vi hadde en stor bolle med sukkertøy og karameller som også tiltrakk seg blikkene til folk og vi leverte ut NSF’s brosjyrer og QR-kode som folk kunne ta bilde av og dermed komme inn på klubbens Facebook-side umiddelbart. Der vil det bli annonsert åpen dag for nye følgere av klubben slik at de får prøvd skyting.

Ann-Cathrine Sverkmo Walleraune og hennes onkel Chris Overgaard Sverkmo, samt undertegnede stod på stand.

Jeg passet på å ha oppfølgingsmøte i klubben på samme tur. Det var flere potensielle parautøvere innom som viste interesse. Det her er en fantastisk måte å vise frem klubben på.
I det hele tatt ble det en veldig vellykket dag og dette er noe jeg kan anbefale andre klubber å kopiere!

Harstad Leirdueklubb. Fra venstre: Marielle Eriksen, Wiggo Nilsen, Heidi Rekkedal, Lars-Kristian Tverå og Stian Rolstad.

Dette delte Chris i klubben på sin Facebook-side etter arrangementet:
“Veldig positiv dag på vår stand under Namsosmartnan! Wenche Horten fra Norges Skytterforbund (NSF) var på besøk og gjorde en veldig flott jobb med å prate med folk i farta! Det ble mange nye som fikk høre om hva vi driver med. Dette må vi gjøre igjen ved neste gode anledning. Tusen takk Wenche – og ikke minst innsatsen til Ann Cathrine Sverkmo Walleraunet som kom mer og mindre direkte fra nattevakt og for å jobbe hele dagen på stand frem til «take down». Vel, det skal sies at hun hadde en liten «powernap» med geværfuteralet som flatseng under teltets lune ro!”

Harstad Sportsskyttere
Det er så godt å reise ut til klubber igjen etter sommerferien. Første besøk i høst ble hos relativt nyoppstartede Harstad Sportsskyttere som er en lerdueklubb.

Først og fremst må jeg si jeg er imponert over rekruttering her nord!

Klubben deler bane med et lag fra Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), men de har et stort ønske om egen bane. Da er vi heldige som har egen anleggskonsulent i NSF, Tarjei Ravn, som kan bidra i den prosessen. Her er en Sportsskytterklubb som kan tilby lerdueskyting i sesongen sin og som også kanskje kunne tenke seg å tilby for eksempel rifleskyting innendørs på vinteren.

I tillegg til anlegg så står utdanning høyt på ønskelista. Både for egen del og for å kunne hjelpe andre.

Det er mange skyttere her i nord som gjerne kjører 60-80 mil én vei for å kunne skyte stevner i hverandres klubber, være sosiale og ha det moro. Jeg blir så imponert over skytterglede her nord!

Her skal det også jobbes med det administrative. Klubbens styrearbeid i praksis skal de ta i egen klubb og skrive klubbhåndbok. Ja, de har nok å ta tak i, men det gjør de med et smil. Makan til blid og glad gjeng!

Storfjord Sportsskytterklubb
I likhet med Harstad Sportsskyttere så er samarbeid også noe jeg er imponert over at Storfjord Sportsskytterklubb får til.

På deres bane som ligger på Borg i Vestvågøy, Lofoten så skytes både (pust inn!) NSF, DFS, DSSN, NROF, SWS, NSU og NJFF! I tillegg skytter også Politiet og Forsvaret der.  Så her er et bredt tilbud til medlemmene!

Storfjord Sportsskytterklubb. Fra venstre: Alf Nordheim, Petter Langstrand og Kjetil Jørgensen.

Det er imidlertid ikke så enkelt å rekruttere unge skyttere her, de må som regel reise bort for å gå på skole og ta utdanning. Men, noen kommer jo tilbake til sitt hjemsted og tar opp igjen skytesporten. Det er det som er så fint ved vår idrett, alder er ingen hindring.

Storfjord Sportsskytterklubb har rundt 50 medlemmer. Og som i mange andre klubber så er det noen få som «drar lasset». De skal ha dugnader, bygge bane og ha det administrative. Og så klart ønsker de å skyte og konkurrere litt. Ikke så lett å rekruttere og ta vare på de, for det går ut over deres egen tid til å skyte. Så i dag har de lyst til å forsette som de gjør også får tiden vise. Selvfølgelig vil de ta godt imot de som ønsker å skyte!

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten @ gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.