Oppløftende skyting av Ruben Grønbeck Lillerud under EM Lerdue 2022

Fire norske skyttere var i aksjon i helgen da EM lerdue starter med individuelle konkurranser i OL-trap. Ruben Grønbeck Lillerud, Jan Øivind Johansen og Espen Unneland skjøt i herrenes seniorklasse, mens Rachelle Wolff var eneste norske kvinne på Kypros denne gangen.

Foto øverst, fra venstre: Jan Øivind Johansen, Ruben Grønbeck Lillerud og Espen Unneland.

Herrer:
Ruben Grønbeck Lillerud fikk en knallstart i EM i Larnaca med 25 treff på den første runden i OL-Trap. Med 2×22 treff på de neste rundene endte han på 69 treff som etter første dag ga ham en delt 31. plass.

På dag to var Ruben bare to duer fra shoot-off om finaleplass i EM på Kypros, men avsluttet som han startet med en knallsterk 25-runde og stoppet på 117 treff.

Ruben Grønbeck Lillerud

Med det endte han på 22. plass av de 95 skytterne i herreklassen. Finalegrensa gikk på 119 treff og Rubens serier til 117 treff var 25-22-23-23-25.

I det hele tatt var dette meget oppløftende av 21-åringen fra Nannestad og dette er hans beste prestasjon i seniorklassen. Som junior var Ruben oppe på 6. plass i EM tilbake i 2017 i Baku.

På første dag skjøt Espen Unneland skjøt 21-22-21 til 64 treff og var på delt 74.plass etter første dag. Etter dag to endte han opp som nummer 66 med 110 treff etter seriene 21-22-21-24-22.

Jan Øivind Johansen skjøt seg ti delt 67. plass med 65 treff etter seriene 23-20-22 etter første dag og ble til slutt nummer 75 etter dag to med 109 treff etter seriene 23-20-22-22-22.

Kvinner:
Blant kvinnene skjøt Rachelle Wolff 18-19-18 til 55 treff på første dag som ga en foreløpig delt 40. plass av de 45 deltakerne.

Etter dag to ble det klart at Rachelle til slutt ble nummer 42 av de 45 deltakerne med 89 treff etter seriene 18-19-18-17-17. For det norske laget i OL-trap gjenstod det nå to konkurranser – lagkonkurranse menn og Mixed Team.

Lagkonkurranse menn:
Norge yppet seg mot favorittene og endte til slutt på en fin 9. plass i herrenes lagkonkurranse i OL-trap under EM på Kypros. Med totalt 205 treff slo det norske laget blant annet sterke trapnasjoner som Finland, Kypros, Frankrike og Slovenia.

På første dag av lagkonkurrensen imponerte Ruben Grønbeck Lillerud og åpnet med en ny 25-runde, etter to feilfrie runder også i den individuelle konkurransen fredag og lørdag. Espen Unneland startet med 23 treff og Jan Øivind Johansen med 21 treff i guttas lagkonkurranse.

Espen Unneland ble beste norske skytter på dag 2 med 23-24-24 til gode 71 treff. Kun 9 av de 60 skytterne i lagkonkurransen hadde flere treff enn det. Ruben Grønbeck Lillerud skjøt 25-22-21 til 68 treff og Jan Øivind Johansen skjøt 21-23-22 til 66 treff.

Mixed Team:
I mixed team-konkurransen ble Norge nummer 23 av de 28 lag. Rachelle Wolff løftet seg stort fra den individuelle konkurransen og leverte 22-22-23 til 67 treff. Espen Unneland fikk en skikkelig tung førsterunde og stoppet på 64 treff etter 18-24-22. Norge fikk dermed totalt 131 treff og var ti treff fra å kjempe videre om medaljer.

OL-trapgjengen er dermed ferdig i Larnaca, mens tre norske skeetherrer reiser ned i neste uke for å skyte sine EM-konkurranser.