Seier til Norge i Nordisk Trap-landskamp 2022

For fjerde året på rad ble det seier til Norge under den nordiske landskampen i Nordisk Trap, som i år ble avholdt i regi av Songdalen Leirdueklubb.
Tekst: Ann Jeanette Brevik

Foto øverst: Det norske laget sikret vandrepokalen for fjerde år på rad!

Men det var ikke gitt at det skulle bli norsk seier, eller gjennomført konkurranser i det hele tatt, for årets landskamp stod faktisk i fare allerede før den startet.

Det hele startet da leder for det svenske landslaget fant ut at deltakere som ikke hadde europeisk våpenpass måtte søke om tillatelse minimum to måneder før innreise til Norge via det norske politiet sine hjemmesider. Dette var noe det svenske landslaget fant ut bare to uker før de skulle reise, og da var plutselig gode råd dyre!

Men etter samtaler med våpenkontoret hos Agder Politidistrikt, så fant vi heldigvis en mulig løsning. Ingen garantier ble gitt, men skjemaer og alt av nødvendig dokumentasjon ble samlet og sendt inn, og deretter var det bare å vente i spenning. Innbetalingskrav på avgift ble sendt til skytterne det gjaldt og kvittering på betalt avgift kom i retur dagen før svenskene skulle ta turen over grensen (!).

Nordisk Trap-skyttere i aksjon.

Det gikk altså med et skrik, mye takket være meget god hjelp fra politiet i Agder. På grunn av deres hurtige behandling av søknadene så fikk vi mulighet til å ha landskamp med fulle lag fra alle tre nasjoner! Igjen, tusen takk til våpenkontoret i Agder Politidistrikt for den uvurderlige hjelpen vi fikk for at dette kunne bli gjennomført!

Konkurransene hadde heller aldri kunne blitt til en realitet uten Songdalen Leirdueklubb som var arrangør for årets landskamp. De har jobbet og stått på mange timer for at dette skulle bli så bra som overhodet mulig, og det klarte de med glans! Tusen takk for den flotte jobben dere har gjort alle sammen!

Det har i det hele tatt vært en fantastisk helg med knallvær og knapt nok et vinddrag, kanskje var det siste rest av sommer vi fikk! Banene gikk også så det suste, kun en knust due gjennom hele konkurransen, det sier sitt. Stemningen har vært god hele helgen gjennom!

Mye god skyting har det vært, og det har vært spennende kamper både internt og mellom nasjonene!

Før vi kunne starte finalene på lørdag, så måtte det det bli noe omskyting (“Sudden Death”), da vi hadde poenglikhet mellom flere skyttere. Første omskyting gikk mellom juniorskytter Torjus Hultin Aurebekk fra Norge mot Alexander Åsälv fra Sverige som kjempet om å få den siste finaleplassen.

Der var Alexander den som trakk det lengste strået med ett treff mer.

Neste omskyting gikk mellom fire seniorskyttere som alle hadde 145 og kjempet om de to siste plassene inn i finalen.

Den som røk på første dua var Morten Valhovd Andersen fra Norge, deretter røk Jørgen Bjørklund fra Norge ut og vi stod igjen med Ole Petter Gulbrandsen fra Norge og Daniel Holmqvist fra Sverige som fikk plassene og skulle konkurrere mot Ole Petter Nordli fra Norge og Kent Stensson og Andreas Bengtsson fra Sverige.

Deltagere fra tre nordiske nasjoner!

De to første finalene var i klasse damer og Klasse 60+. De to neste finalene var Junior og 50+

I klasse 50+ så ble det omskyting om gullet og sølvet. Der var det Johan Harstad fra Norge og Jørn Henrik Jensen fra Danmark som lå likt med 170 treff etter endt finale. Det var først på den 14 dua i omskyting at dansken bommet, og da ble det gull til Johan, som traff sin 14. due!

Så avsluttet vi med seniorklassen. Der ble det også omskyting, men da mellom Kent Stensson og Daniel Holmqvist fra Sverige som måtte kjempe om hvem som skulle få sølv eller bronse.

God stemning på skytebanen!

Her var det Kent Stensson som vant med to treff og fikk sølvet, Daniel bommet på sitt andre skudd og endte med bronsen.

Hvilken nasjon som vinner landskampen avgjøres ved å samle antall treff deltakerne fra hver nasjon skjøt, og for fjerde år på rad tok Norge her seieren – og den gjeve vandrerpokalen – med totalt 3373 treff. Sverige tok andreplass med 3318 treff og danskene havnet på tredjeplass med 3166 treff.

Med skyttere mellom nasjonene og med NSFs representant Thomas Strøm, leder av Breddeidrettskomiteen, til stede har vi også hatt mange fine samtaler, interne diskusjoner om hva vi kan gjøre videre fremover for å fremme sporten vår ytterligere, øke aktiviteten og få til enda litt mer. Vi setter pris på de gode samtalene i forumet hvor vi får høre for og imot når man kommer med forslag og ideer.

Så fort vi har fått gått gjennom og spikret en del av de tingene som ble diskutert, så vil dette bli publisert. Spennende ting er i vente og vi gleder oss til å dele det med dere alle sammen!

Neste års landskamp skal gå av stabelen siste helgen i august nede i Ålborg. Neste års NM i Nordisk Trap har ikke blitt satt, men vi tar med glede imot søknader fra klubber som ønsker å arrangere.

Tusen takk til alle medaljevinnere og tusen takk til den flotte gjengen som er en del av landslaget vårt! Det har vært en fornøyelse og stor glede å ha dere med på tur!

Hilsen lagleder Ann Jeanette Brevik og min høyre hånd Arne Hjelmeseter.

Individuelle medaljevinnere:

Seniorklassen. Gull: Ole Petter Nordli, Norge. Sølv: Kent Stensson, Sverige. Bronse: Daniel Holmqvist, Sverige.

Juniorklassen. Gull: Martin Røsaker, Norge. Sølv: Albin Larsson, Sverige. Bronse: Thomas De Wit, Norge.

Kvinneklassen. Gull: Pernilla Stensson, Sverige. Sølv: Eva Kristin Oliversen, Norge. Bronse: Hanne Dalen, Norge.

Klasse 50+. Gull: Johan Harstad, Norge. Sølv: Jørn Henrik Jensen, Danmark. Bronse: Glenn Larsson, Sverige.

Klasse 60+. Gull: Ronny Gustafsson, Sverige. Sølv: Gunnar Grønnerød, Norge. Bronse: Ivan DeRosche, Danmark.