Klart for EM 25m/50m 2022 i Polen

Tolv norske pistol- og riflejuniorer er i gang med sine konkurranser i EM 25/50 meter onsdag morgen. Mesterskapet arrangeres i polske Wroclaw.

Foto øverst: Juniorskytterne er på plass i Polen!

Wroclaw har blitt en fast arrangørby for store internasjonale skytekonkurranser de siste årene. I 2020 var det EM 10 meter i Wroclaw og i 2021 var World Cup Para planlagt, men avlyst på grunn av koronapandemien. I år er byen altså vertskap for EM 25/50 meter for rifle og pistol, og til neste år skal skytedelen av European Games avvikles i Wroclaw, en by som ligger sørvest i Polen, ikke langt fra grensa til Tsjekkia.

Tiril Fredrikke Schüller og Uwe Knapp.

EM 25/50 meter rommer konkurranser for både juniorer og seniorer. Første uke er de yngste i aksjon med innledning onsdag morgen 7. september, mens seniorene først er i gang 13. september. Norge stiller med seks pistolskyttere og seks rifleskyttere i juniorøvelsene som går over fem dager.

– Aller viktigst er å være tålmodig ved utvikling av unge skyttere. Derfor skal vi ikke forvente for mye av skytterne våre, men i begge grenene er det lagt ned et omfattende treningsarbeid og vi mener utøverne er godt forberedt til å møte resten av Europa, sier sportssjef Tor Idar Aune

For flere av utøverne på det norske laget er det aller første gang de skyter for Norge i et internasjonalt mesterskap. I Wroclaw får de muligheten til å skaffe seg erfaring og konkurrere både individuelt, i mixed team og i lagkonkurranser.

– Ingen juniorer fikk skyte EM 2021 på grunn av pandemien og det er derfor ekstra gledelig at vi nå er på plass i Wroclaw. Noe bagasje ble forsinket med fly, men alt er nå i orden og alle skytterne har gjennomført gode treninger på 25- og 50-metersbanen tirsdag, sier Aune.

På åpningsdagen skal både jentene og guttene skyte 25 meter sportpistol. For gutta avsluttes konkurransen samme dag, mens jentene skyter siste 30 skudd dagen etter. Onsdagen byr også på eliminering i rifle på 50 meter match 3×20 skudd for begge kjønn.

Vi følger opp alle øvelser med nyhetssaker på våre Facebooksider hver dag, men vil du følge skytingen LIVE så kan du benytte SIUS sine resultatsider her.

Program EM – JUNIOR

Caroline Finnestad Lund og Aleksander Teisrud.

Onsdag 07.09
25 meter sportpistol kvinner – DAG 1
25 meter sportpistol menn
50 meter match kvinner og menn – DAG 1 (eliminering)

Torsdag 08.09
25 meter sportpistol kvinner – DAG 2
25 meter silhuettpistol menn – DAG 1
50 meter match kvinner og menn – DAG 2

Fredag 09.09
25 meter sportpistol kvinner LAG
25 meter silhuettpistol menn – DAG 2
50 meter liggende kvinner og menn

Lørdag 10.09
25 meter standardpistol kvinner og menn
50 meter liggende MIXED TEAM
50 meter match MIXED TEAM

Søndag 11.09
25 meter silhuettpistol menn LAG
50 meter match kvinner og menn LAG

Norges tropp – JUNIOR

Pistol Junior
Ane Bjørkås Torgersen, Sola PK
Emmeline Ekrem Bryhn, Tromsø PK
Tiril Fredrikke Schüller, Porsgrunn PK

Even Lien Akre, Hafrsfjord PK
Hans Wang Nøstvold, Tromsø PK
Tobias Skaarstad, Sola PK

Rifle Junior
Caroline Finnestad Lund, Kisen MSL
Hanna Synnøve Huser, Kisen MSL
Julie Paulsen Johannesen, Fredrikstad MSL

Even Olai Enger Throndsen, Krapfoss SSL
Isak Gurrik, Nøtterø SL avd NSF
Lars Gulbrandsen Lilleng, Fredrikstad MSL