EM-bronse til Hans Wang Nøstvold

Hans Wang Nøstvold vant onsdag EM-bronse på 25 meter sportspistol junior menn etter en superspennende avslutning på konkurransen.

Foto øverst: Medaljevinnerne på 25 meter sportspistol for junior herrer. Gull: Matteo Mastrovalerio, Italia. Sølv: Daniels Vilcins, Latvia. Bronse: Hans Wang Nøstvold, Norge. Foto: ESC.

Allerede halvveis på juniorguttas 25 meter sportpistol kjempet Hans Wang Nøstvold om medalje i sitt første internasjonale mesterskap på 25 meter. Med 98-92-96 til 286 poeng på presisjonsdelen var han nummer fire av de 24 skytterne.

I siste del skjøt han 286 poeng på presisjonsdelen som ga ham en 4.plass før de siste 30 skuddene. Der skjøt han 95-98-95 til 288 poeng og totalt 574 poeng, og sikret dermed 3. plass av de 24 utøverne fra hele Europa.

Vi gratulerer så mye, Hans! Dette var en magisk prestasjon og gratulerer også til hele pistolmiljøet i Tromsø!

Pistoltrener Uwe Knapp og Hans Wang Nøstvold. Foto: ESC

Til slutt endte faktisk Hans bare ett poeng bak gullvinner Mastrovalerio fra Italia og sølvvinner Vilcins fra Latvia. Tobias Skaarstad ble nummer 19 med 550 poeng og Even Lien Akre nummer 22 med 540 poeng.

25 meter sportpistol skytes uten finale for gutta, mens jentene skyter kvalifisering over to dager med finale, fordi dette er OL-øvelse for jentene.

Ane Bjørkås Torgersen fra Sola PK ligger per nå på 19.plass og er beste norske skytter etter første dag av 25 meter sportpistol junior kvinner i EM i Polen. Med seriene 94-93-92 fikk hun 279 poeng på presisjonsdelen og er seks poeng bak finalegrensa før torsdagens siste 30 skudd i kvalifiseringen.

Emmeline Ekrem Bryhn fra Tromsø PK skjøt seriene 89-87-94 til 270 poeng og er nummer 24, mens Tiril Fredrikke Schüller er nummer 26 med 266 poeng etter seriene 91-86-89.

Kroatiske Lana Spirelja leder med 291 poeng og finalegrensa er halvveis 285 poeng. Det er 29 deltagere med i konkurransen. Jentene skyter siste del av kvalifiseringen i dag, med finaleskyting på ettermiddagen for de åtte beste.

Også de unge rifleskytterne gjør det bra i EM, og onsdag ble det klart at alle de seks norske rifleskytterne som deltar er videre med til kvalifisering i dag.